Calatorii

Cod rutier: Nu face aceste greseli, peste 11.000 de soferi romani au patit-o in acest an

Publicat: 27 iul. 2018
9

Politistii rutieri au aplicat, de la inceputul acestui an, peste 7.700 de sanctiuni soferilor care nu purtau centura de siguranta la volan si peste 3.700 pentru folosirea telefoanelor mobile in timpul mersului cu masina, a anuntat, vineri, pentru AGERPRES, Andra Arsintescu, reprezentantul Brigazii Rutiere a Capitalei.

Sanctiunile in aceste cazuri sunt, potrivit legii, doua sau trei puncte amenda si doua puncte de penalizare.

In perioada urmatoare, Brigada Rutiera urmareste intensificarea actiunilor ce vizeaza nerespectarea de catre soferi a obligatiei de a purta centura de siguranta, cat si folosirea telefonului mobil in timpul conducerii fara a utiliza dispozitivul de tip maini libere, dat fiind faptul ca in ultima perioada au fost inregistrate tot mai multe accidente rutiere pe drumurile din Romania, cat si pe cele din afara din aceste cauze.

Brigada Rutiera trage un semnal de alarma cu privire la respectarea legislatiei rutiere.

"O clipa de neatentie la volan, atat pentru scrierea unui mesaj, dar si pentru realizarea de live-uri pe Facebook, te poate costa viata. Portul centurii de siguranta poate diminua urmarile grave din accidentele de circulatie. Se doreste informarea conducatorilor auto in scop de prevenire", a explicat oficialul Brigazii Rutiere.

Adauga un comentariu