Magazin

CODUL BUNELOR MANIERE. Cum refuzam o invitatie la nunta

Publicat: 27 apr. 2014

O nunta este intotdeauna motiv de bucurie. Ce facem insa daca primim o invitatie la o nunta la care nu dorim sa participam? Cum evitam politicos o invitatie la nunta din partea unui coleg de departament cu care nu avem foarte multe in comun sau a unei persoane care ne este o ruda foarte indepartata si fata de care nu avem nicio legatura emotionala? Raspunde consilierul de eticheta al emisiunii „Bonton” de la Digi24, Karina Nagy.

Citeste si Bune maniere: 9 lucruri pe care sa nu le spui la masa

De bun gust in astfel de situatii este sa gasim cea mai plauzibila scuza, sa inventam cel mai solid motiv pentru care nu putem sa fim prezenti la aceasta festivitate. De ce? Pentru ca este cel mai important moment din viata persoanei care ne invita la aceasta nunta, iar un refuz cu siguranta va leza emotional aceasta persoana. Si in acest sens, raspunsul trebuie sa vina imediat cum primim invitatia. (…) O razgandire ulterioara va leza persoana.

Citeste si Codul Bunelor Maniere. Cum facem complimente si cand trebuie sa ne oprim

Exista sintagma „pai si ce ma intereseaza, oricum nu avem o relatie”. E adevarat ca nu avem o relatie cu persoana care ne-a invitat la nunta, dar daca am avut aceasta pornire inseamna ca acolo, emotional, exista o motivatie. Iar orice refuz in zona aceasta va fi un afront.

Citeste si CODUL BUNELOR MANIERE. REGULI pentru calatoriile cu masina

Si atunci cea mai scuzabila motivatie, cea mai plauzibila va fi – avem foarte multe de facut fix in ziua respectiva si cu siguranta nu depinde de noi sa schimbam programul din ziua aceea, urandu-i toate lucrurile minunate de care si noi ne-am bucura intr-o astfel de conjunctura si, desigur, laudand persoana pentru ca face acest pas si prevestindu-i un viitor luminos.loading...

Adauga un comentariu