Stiri si curiozitati

Codul lui Da Vinci este real: Cifre, litere si simboluri, descoperite in pupilele Mona Lisei

Publicat: 09 ian. 2014
O serie de cifre, litere si alte simboluri au fost descoperite de cercetatorii italieni in pupilele Mona Lisei, misterioasa femeie care apare in celebrul tablou pictat de Leonardo Da Vinci, informeaza DailyMail.co.uk, citat de Mediafax.ro.
Descoperirea a fost facuta recent, cand expertii italieni in arta au dorit sa analizeze din nou misterioasa capodopera a Renasterii italiene.
Ascunse in stratul intunecat de vopsea din pupilele Mona Lisei, Leonardo Da Vinci a pictat cateva litere, cifre si simboluri, toate fiind realizate la o scara foarte mica. Simbolurile pot fi vazute insa cu ajutorul microscopului.
Expertii sustin ca aceste simboluri reprezinta un veritabil „cod” al lui Leonardo Da Vinci.
Descoperirea istoricilor italieni pare desprinsa din paginile romanului „Codul lui Da Vinci”, un bestseller scris de americanul Dan Brown, in care scriitorul sustinea ca celebra pictura contine indicii despre Sfantul Graal.
Silviano Vinceti, presedintele Comitetului National al Patrimoniului Cultural din Italia, cel care a descoperit simbolurile, a declarat: „Simbolurile nu sunt vizibile cu ochiul liber, insa cu ajutorul unei lupe sau al unui microscop ele pot fi vazute cat se poate de clar”.
„In ochiul drept apar literele L si V, care ar putea fi initialele numelui sau – Leonardo Da Vinci -, iar in ochiul stang apar alte simboluri, insa acestea nu sunt la fel de clare. Par sa fie literele C si E sau doar litera B. In fundal poate fi vazut numarul 72 sau poate ca este vorba de litera L urmata de cifra 2. Trebuie sa ne reamintim faptul ca acest tablou are aproape 500 de ani si nu mai este la fel de clar ca atunci cand a fost pictat. In urma investigatiilor preliminare, suntem foarte siguri ca nu este vorba de o greseala, iar aceste simboluri au fost desenate acolo chiar de catre artist”, a declarat expertul italian.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit