Stiri medicale

Coenzima Q10 influenteaza orgasmul

Publicat: 20 dec. 2010

Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego din California, un nivel scazut de coenzima Q10 in organism scade sansele de a atinge orgasmul cu aproximativ 50 la suta.

Dorinta si performanta sexuala depind de o serie de factori precum buna functionare a sistemului cardiovascular, starea generala de sanatate, capacitatea de concentrare si, inainte de toate, resursele de energie ale corpului. Toti acesti factori pot fi influentati in mod favorabil de coenzima Q10. Aceasta reprezinta cheia proceselor de producere a energiei in organism.

Actul sexual este un puternic consumator de energie. In absenta acesteia, erectia se produce mult mai greu si nu poate fi mentinuta mai mult timp. De asemenea, aceasta depinde, in mod direct, de debitul de sange, iar Q10 reprezinta un element esential bunei functionari a sistemului cardiovascular. Nenumarate studii au demonstrat cresterea frecventei orgasmelor in cazul celor ce consumau Q10. Eficacitatea coenzimei Q10 s-a dovedit atat pentru barbati, cat si pentru femei, chiar daca rezultatele sunt mult mai spectaculoase in cazul primilor.

Medicamentele care scad colesterolul reduc si Q10
Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor, ce transforma grasimile, glucidele si proteinele in energie, jucand un rol esential pentru aproape toate functiile organismului, inclusiv pentru inima, sistemul imunitar si pentru reintinerirea celulara. Noi preluam aceasta coenzima din alimentatie, dar si ficatul este capabil sa produca mici cantitati de Q10. Numai ca alimentatia moderna nu ne asigura nici pe departe necesarul zilnic, iar productia hepatica scade odata cu varsta, dar si din cauza diferitelor medicamente pe care le utilizam. Un exemplu in acest sens il reprezinta statinele – medicamente care scad colesterolul.

Beatice Golomb de la Universitatea San Diego din California, impreuna cu echipa ei, a studiat efectul asupra orgasmului a doua dintre cele mai populare branduri de statine. S-a constat o reducere a producerii orgasmului mergand pana la o rata de scadere de 50%. Studiul a fost realizat pe un lot de peste 1.000 de barbati si de femei. Semnificativ este si faptul ca brandul de statine care produce cea mai importanta reducere a colesterolului a fost si cel care a afectat cel mai puternic intensitatea orgasmului. Astfel, daca suplimentarea zilnica a aportului de coenzima Q10 este importanta pentru fiecare dintre noi, ea devine vitala in conditiile administrarii anumitor medicamente precum statinele.

Citeste si:

Recunoaste semnele unui orgasm

Vezi cum se comporta o femeie care a avut orgasm

Sexul si lista bolilor in care acesta poate deveni medicament

Cum obtineti o partida de sex prelungit si de calitate: mestecati incetloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit