Eveniment-Social

Colaborare valoroasa intre o mare universitate din Japonia si UAIC

Publicat: 06 oct. 2015
1

@ Colaborare fructuoasa intre Facultatea de Fizica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza si prestigioasa institutie de invatamant superior de pe plan mondial Shizuoka, din Japonia @ Pe de alta parte, in plan local, Cuza analizeaza eventuala posibilitate de a-si deschide o filiala la Botosani

Reprezentanti ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi au participat la o intalnire bilaterala, tocmai la faimoasa institutie de invatamant superior Shizuoka din Japonia. Totul a pornit in urma colaborarilor de exceptie pe care le-au avut, in ultimul deceniu, studentii, cercetatorii si profesorii Facultatii de Fizica de la UAIC.

Citeste si: ADMITERE. Cate locuri sunt disponibile la Universitatea Cuza Iasi, la licenta si masterat

„Este vorba de o importanta si reusita colaborare, academica si stiintifica, intre colegii nostri de la Fizica si cei de la Universitatea Shizuoka din Japonia. Totul implica atat un schimb de idei, de tehnologii, dar si de tehnica a infrastructurii pe cercetare in aceasta zona. Atat profesori de-ai nostri, cat si cei de la Shizuoka au interactionat didactic si ca cercetare. Suntem bucurosi ca avem privilegiul de a le fi parteneri”, au transmis oficialii de la Cuza. De reamintit ca, inca din anul 2006, doctoranzi in domeniul Stiintei si Tehnologiei de la Universitatea Cuza au avut diplome recunoscute si de Universitatea Shizuoka din Japonia. Totul in urma unui acord intre cele doua institutii cu privire la instituirea unui Program Special cu Diploma Dubla. Pe de alta parte, in plan local, UAIC analizeaza eventuala posibilitate de a-si deschide o filiala la Botosani. „Am avut asemenea discutii, vara aceasta, la Botosani. Totusi, a deschide o asemenea filala acolo implica o procedura extrem de complexa si care are nevoie de aprobari si acreditari din partea Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS). Oricum, si daca s-ar ajunge la asa ceva, ar trebui ca atat Consiliul de Administratie cat si Senatul nostru sa fie de acord cu asa ceva si sa voteze favorabil in acest sens”, a tinut sa comenteze prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul de la Universitatea Cuza. Pe de alta parte, prorectorul – prof. univ. dr. Gheorghe Iacob, pentru programe de licenta si activitati de formare a personalului didactic din învatamântul preuniversitar a transat direct problema. „Am avut asemenea discutii si propuneri, insa cred ca ar fi un lucru prost deschiderea unei asemenea filiale si fara rost”, a replicat Iacob.

Adauga un comentariu