Sport

Colaps la Pandurii Targu Jiu! Jucatorii, decisi sa nu se prezinte la meciul cu CS U Craiova

Publicat: 28 oct. 2016
1
Lucrurile merg din rau în mai rau la Pandurii Târgu Jiu. Dupa ce a anuntat saptamâna trecuta intrarea în insolventa, gruparea gorjeana anunta masuri extreme de protest înaintea partidei din deplasare cu CS U Craiova. Neplatiti în ultimele luni, jucatorii lui Petre Grigoras au refuzat sa se mai antreneze în ultima perioada si sunt decisi sa nu se prezinte la partida de pe stadionul Extensiv. În aceasta situatie, gorjenii s-ar putea prezenta cu juniorii în Banie.
„Eu si Grigoras suntem alaturi de echipa, este foarte greu sa mai continuam în situatia asta. Jucatorii vor continua sa faca acest demers, o forma de protest pentru a fi platiti, cum li s-a promis în ultimele luni. Din august avem aceasta criza financiara, este foarte greu sa continuam. Avem aceleasi puncte cu Dinamo, care are stabilitate financiara, are suporteri. Pastram ritmul cu echipele mari, dar baietii s-au saturat de aceste promisiuni. Ni s-au facut atâtea promisiuni, macar acum, în al 12-lea ceas, speram sa încasam macar un salariu. Ni s-a promis în ultima întâlnire oficiala ca vor plati câte un salariu la toata lumea angajata la club, pentru ca este o criza financiara. Nimeni nu are banii la zi, în conditiile în care nu se poate face nici acest efort, e greu sa mai continuam. Eu sper sa nu se ajunga sa mergem cu juniorii, ieri echipa nu s-a antrenat si este extrem de dificil pentru o echipa. Pozitia lor este în continuare aceeasi”, a declarat presedintele Pandurilor, Narcis Raducan, la Digi Sport Matinal.
 
Raducan e solidar 100 % cu jucatorii Pandurilor, care au adunat 19 puncte în primele 13 etape din Liga 1 si se afla pe locul 7 în clasament. „Framântarile acestea dateaza de mult, suntem alaturi de jucatori, eu si Grigoras am folosit toate mesajele motivationale sa se gândeasca la cariera si la fotbal, în sensul asta ne pierdem mult din credibilitate. Jucatorii nu mi-au reprosat situatia pentru ca, atunci când i-am adus în vara, nu le-am ascuns situatia. Am admis ca avem probleme, înca de la începutul anului le-am prezentat tabloul complet, aveam si promisiunile înca din vara ca situatia se va îndrepta. Nu ma asteptam sa ajungem la finulul lunii octombrie cu aceasta situatie. Am o relatie buna cu ei si sper sa nu creada ca i-am pacalit. Si eu sunt în aceeasi situatie cu ei. Sunt total neadevarate acuzele lui Condescu, nu as putea niciodata sa fac asa ceva. Un rau am facut, folosind simtul umorului, am adus pe tabloul cupelor europene un club din Liga 1, Pandurii Târgu Jiu. Împreuna cu antrenorii si jucatorii am reprezentat România în cupele europene. Puteam mult mai mult de atât, dar, în conditiile în care ne-au plecat 14 fotbalisti, era foarte greu sa opunem rezistenta în Europa. Eu credeam ca o sa impresionam, la plecarea lui Edi am sperat ca putem continua, suntem la capatul puterilor”, a mai spus Raducan.
 
Seful Pandurilor spera totusi sa nu se ajunga la desfiintarea clubului calificat în 2013 în grupele Europa League. „Sper sa nu se ajunga acolo, sa fim destul de inteligenti sa salvam echipa. În acest moment, fondul de salarii concide cu suma totala pe care o avem de încasat de la Liga. Suntem alaturi de jucatori si astept sa se gaseasca o solutie. Le respect decizia. Am mai trecut printr-o perioada grea, la Galati, unde aveam salarii restante strânse pe o perioada de sase luni. Acum au venit jucatorii care mi-au spus sa îi las sa plece, ca nu mai pot, pur si simplu. Situatia e una foarte grava si trebuie luata în serios”, a avertizat Raducan.
 
CS U Craiova – Pandurii Târgu Jiu se joaca sâmbata, de la ora 14:00, în direct la Digi Sport 1. 
Adauga un comentariu