Local

Colet suspect în parcul Gulliver din Iaşi! Mobilizare de forțe a pirotehniștilor. A fost o alarmă falsă – FOTO, VIDEO (EXCLUSIV)

Publicat: 13 aug. 2020
Bagaj suspect in parcul Guliver din Iași (9)
Bagaj suspect in parcul Guliver din Iași (9)

Un colet suspect se afla la această oră în parcul Gulliver din Iaşi se afla un colet suspect Conform informaţiilor de ultimă oră, la faţa locului intervin pirotehniştii.

 

UPDATE

Mobilizare fără precedent de la începutul anului. Poliţiştii au fost alertaţi de prezenţa unei valize suspecte care se afla în parcul Gulliver din Iaşi. Echipa de pirotehnişti specializaţi în combaterea actelor de terorism din cadrul SAS a fot alertata. La faţa locului şi-au făcut apariţia, iniţial, mai multe echipaje ale poliţiştilor care au interzis accesul în perimetrul semnalizat.

La faţa locului au ajuns şi pirotehniştii SAS care s-au echipat şi au ridicat valiza. Din fericire s-a dovedit a fi o alarmă falsă, valiza conţinând doar câteva obiecte folosite la verificarea conductelor de gaz. În cele din urmă, oamenii legii au plecat de la faţa locului şi circulaţia a revenit la normal.

 

UPDATE: Din câte se pare, a fost o alarmă falsă. Pirotehniștii prezenţi la faţa locului au ridicat coletul suspect. La cercetările amănunţite, pirotehniştii au constatat că este o alarmă falsă. Pachetul conţinea o trusă de verificare pentru gaze

Poliţiştii dirijează traficul. La faţa locului sunt aşteptaţi specialiştii pirotehnişti

Specialiștii pirotehniști au ajuns la fața locului și se echipează

La nivel mondial, lăsarea unor explozive ascunse în diverse bagaje este o practică relativ comună în rândul jihadistilor Statului Islamic, sau a altor organizaţii declarate ca fiind teroriste.

Cele mai multe alerte de acest gen se dovedesc a fi false

Conform specialiştilor din domeniu, o proporţie covarsitoara de astfel de alerte se dovedesc a fi, la final, ori false ori glume proaste. În România, alertele de acest fel sunt destul de întâlnite din prisma faptului că sunt uitate, de multe ori, diverse valize în locuri publice. Totuşi, pirotehniştii intervin prompt la fiecare solicitare şi o tratează cu maximă seriozitate.

Ultimul caz cunoscut care a fost o ameninţare reală la siguranţă cetăţenilor s-a produs, la Iaşi, în urmă cu câţiva ani atunci când un fost student din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi a intrat în cadrul Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei cu un proiectil pe care urma să îl detoneze în incinta facultăţii. Totuşi, norocul a fost unul uriaş pentru că, deşi butonul a fost acţionat, schija metalică ce susţinea cuiul s-a rupt, astfel, acesta nu a mai lovit declanşatorul. În aceste momente, Oliver Stan Florin, studentul la care facem referire se afla internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri.

Totuşi, deşi metodă de detonare este specifică organizaţiilor teroriste, nu s-a dovedit niciodată apartenenta tânărului la vreo organizaţie jihadista.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu