Eveniment-Social

Colegiul Național din Iași, cel mai tare liceu din România! La patru instituții de învățământ din Iași rata de promovabilitate a fost de 100%

Publicat: 29 iun. 2022
Colegiul Național din Iași cel mai tare liceu din România La patru instituții de învățământ din Iași rata de promovabilitate a fost de 100
Toți absolvenții din patru licee, înscriși la Bacalaureat, au promovat „examenul maturității”

Anul acesta, în urma rezultatelor de la examenul național de Bacalaureat, instituția de învățământ cu cea mai mare medie din țară și rată de promovabilitate maximă a fost reprezentată de Colegiul Național. În județul Iași, toți absolvenții din patru licee, înscriși la Bacalaureat, au promovat „examenul maturității”. Astfel, Colegiul Național Iași (media 9,37), Colegiul Național “Garabet Ibrăileanu” ( media 8, 82), Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” ( media 8,72) și Colegiul “Richard Wumbrand” (media 8,77) sunt instituțiile de învățământ ce au atins performanța.

Rată maximă de promovabilitate și rezultate excelente

Colegiul Național Iași promovează performanța de ani buni, lucru care se reflectă în notele obținute de absolvenți  la Bacalaureat. Pe lângă faptul că doi candidați au reușit să devină elevi de 10, Colegiul este fruntaș în clasamentul rezultatelor la cel mai important examen.

“Eu am văzut niște topuri de acestea, ele nu sunt definitive pentru că urmează și rezultatele de după contestații. Dincolo de acest lucru, este vorba despre niște rezultate deosebite pe care elevii noștri le-au obținut. Această muncă a elevilor noștri este realizată clar, și sub îndrumarea colegilor mei, care an de an “repetă” aceste performanțe pentru că nu este o performanță singulară. Eu sunt foarte încântată de cee ace ei realizează, munca se realizează în primul rând la clasă, pe lângă dorința elevilor de a face performanță, pentru că și acesta este un element extrem de important. Faptul că ei au dat simulări, că au dat la clasă diferite testări, toate aceste lucruri au contribuit și la pregătirea lor emoțională. Să nu uităm că venim după ani de pandemie, ani în care învățământul s-a desfășurat fie fizic fie online, și atunci a fost făcut un efort de recuperare, efort făcut și intensiv”, a declarat directorul, Elena Calistru.

Anca Dimitriu, directorul Liceului Teoretic “Dimitrie Cantemir” din Iași a vorbit despre faptul că tinerii liceului au demonstrat multe prin rezultatele obținute.

“Sunt foarte mulțumită de copii, pentru că în cel mai greu an al nostrum ca instituție, ei au reușit cu toții. Avem 100 % din prima, fără vreo codiță, fără copii care să nu se fi prezentat sau să nu fie bucuros la final pentru că au trecut un examen important, al maturității. Chiar sunt extrem de mulțumită de copii, de colegi, de toată munca lor. Mă bucur ca la liceul nostrum s-a consolidat această cultură, a învățării. Bacalaureat nu situează în primele 100 de instituții din țară, lucru foarte important pentru noi”, a declarat Anca Dimitriu.

Iașul, în topul județelor cu cele mai bune rezultate

La nivelul județului Iași, rata cumulată de promovare, înainte de contestații este de 81,67%, în creștere față de procentul de la rezultatele de anul trecut anul trecut (77,96%) și peste media națională (73,3%). Acest procent de promovabilitate situează județul Iași pe locul II în ierarhia națională. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 85,42%, iar pentru promoțiile anterioare, 34,07%.

“Nouă candidați au obținut media 10 (8 din această sesiune și 1 din sesiunea specială destinată elevilor olimpici), județul Iași plasându-se pe poziția a doua pe țară. Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Național Iași, Colegiul Național «Costache Negruzzi» Iași, Colegiul Național «Mihai Eminescu» Iași, Colegiul Național «Emil Racoviță» Iași și Liceul Teoretic «Miron Costin» Iași și Liceul Teoretic «Miron Costin» Pașcani”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Astfel, din 5.077 de elevi înscriși la Bacalaureat în Iași, 4.032 au fost declarați „promovați”. Dintre aceștia, 3.909 de candidați provin din promoția curentă, iar 123 de candidați din promoțiile anterioare.

În fiecare an, județul Iași se află în topul județelor cu cele mai bune rezultate obținute la examenul national de Bacalaureat, rata de promovabilitate fiind mare.
Comentarii
  • Un articol de toata jena, scris de niste analfabeti, ce nu poate aduce stima acestor copii si cadre didactice. Reveniti cu un articol peste 10 ani care sa arate ce au realizat sistemul educational roman si acesti elevi!

Adauga un comentariu