Local

Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi sarbatoreste implinirea a 53 de ani de existenta

Publicat: 13 nov. 2017
1

Pana pe 19 noiembrie 2017, Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi sarbatoreste implinirea a 53 de ani de existenta prin evenimente care-i definesc spiritul, asa cum s-a perpetuat acesta de-a lungul timpului.

Citeste si : Proiect educational international INEDIT, derulat de Colegiul Racovita din Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

"In cadrul aniversar al «Zilelor Colegiului» se vor desfasura activitati experimentale, ilustrare a preocuparilor didactice creative ale corpului profesoral si a dorintei elevilor de a descoperi mereu lucruri noi. De asemenea, personalitatea lui Emil Racovita, patronul spiritual al scolii, va fi evocata prin traditionalul concurs «Urmasii lui Racovita», iar curiozitatea exploratorie a elevilor se va manifesta printr-o inedita «Vanatoare de comori». Pe harta acesteia se vor afla locuri cu rezonanta culturala din oras, punctul final constand intr-un interesant experiment in laboratorul de Biologie al colegiului. Din programul saptamanii nu vor lipsi manifestarile artistice, al caror punct de maxima emotie il reprezinta concertul «Acordurile toamnei» si cele sportive, expresii ale dorintei de competitie a elevilor de gimnaziu si de liceu", a precizat prof. dr. Mihaela Gotcu, directorul institutiei.

Citeste si : Zile de sarbatoare la Colegiul „Racovita” din Iasi

Un moment distinct in ansamblul manifestarilor aniversare de la Colegiul Racovita il va constitui intalnirea dintre profesorii actuali ai scolii si profesorii seniori, care se desfasoara in fiecare an sub semnul unui simbolic "arc peste timp". Saptamana se va incheia in cadrul formal al Conferintei IASIMUN, eveniment de anvergura nationala, pe care tinerii participanti il vor insufleti cu energia si cu optimismul lor.

Citeste si : Experienta EUROPEANA inedita la Colegiul National Emil Racovita din Iasi – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu