Eveniment-Social

Colegiul National Emil Racovita implineste 50 de ani de la infiintare

Publicat: 22 nov. 2014
1

Longevitatea unitatii de invatamant au fost recunoscute anul acesta in cadrul Galei Premiilor EduManager. Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a acordat colegiului „Premiul pentru 50 de ani de Excelenta in Educatie”.
Din 1980 si pana in prezent, niciun absolvent al liceului nu a picat examenul de bacalaureat. De asemenea, elevii de la Racovita se regasesc mereu in randul performerilor la olimpiadele nationale si internationale. Nu mai putin de trei elevi ai liceului au fost premiati in cadrul editiei din acest an a Serii Valorilor organizata la Iasi: Alexandra Constantin – bronz la Olimpiada Internationala de Biologie, Bianca Ilascu si Iulia Hristea – pozitiile 1 si 3 la Olimpiada Internationala de Elenism.

Citeste si:Un colegiu din Iasi la semicentenar

|n septembrie 1964 a fost infiintat sub numele de „Scoala Medie nr. 9”, ca urmare a extinderii cartierului din aceasta zona si ca urmare a generalizarii invatamantului de 8 ani. |n 1969, liceul a primit numele marelui biolog „Emil Racovita„. |n 2001, ca o recunoastere a calitatii procesului instructiv-educativ din aceasta scoala si a performantelor obtinute de-a lungul anilor, liceul a primit titlul onorific de Colegiul National „Emil Racovita”.
Evenimentul este promovat in perioada 24 – 30 noiembrie 2014 printr-o serie de manifestari speciale.

Comentarii
Adauga un comentariu