Colegiul Sadoveanu ar putea ramane fara conducere

Publicat: 18 ian. 2014
Oficialii Colegiului National Mihail Sadoveanu din Pascani au transmis catreInspectoratul Scolar Judetean (ISJ) rezultatele oficiale ale anchetei ce l-au vizat pe profesorul Petrica Anghelus. Acesta a primit doar o sanctiune ce prevede scaderea salariului cu 15 la suta, pe o perioada de sase luni, in ciuda faptului ca cei din conducerea colegiului au propus concedierea lui. 

„Directorul a propus, in cadrul Consiliului de Administratie, desfacerea contractului individual de munca al profesorului cercetat, propunere care nu a fost validata, nefiind intrunit numarul necesar de voturi. Din cei 13 membri ai CA, 7 au votat pentru desfacerea contractului de munca, 5 impotriva, 1 fiind absent. Astfel, s-a decis aplicarea sanctiunii celei mai dure, in afara desfacerii contractului individual de munca, adica scaderea cu 15 la suta a salariului pe o perioada de 6 luni, iar ca masuri adiacente suspendarea profesorului de la clasa si din calitatea de diriginte, cat si monitorizarea atenta a activitatii sale. In functie de rezultatele cercetarii penale, desfasurate de organele abilitate, este posibila desfacerea contractului individual de munca„, au spus reprezentantii colegiului. 

Pe de alta parte, in fata acestui verdict, Inspectoratul Scolar are un punct de vedere transant. „Este surprinzator pentru noi faptul ca un colegiu cu pretentii a sustinut si a acceptat, prin sanctiunea decisa astazi (ieri – n.r.) practici nepedagogice si un limbaj neadecvat, folosit de profesorul in discutie. Membrii Consiliului de Administratie au dat dovada de ingaduinta fata de o situatie evidenta. In acest sens, urmeaza verificari la nivelul conducerii colegiului, iar in functie de constatarile facute, se vor lua deciziile adecvate pentru bunul mers al institutiei de invatamant”, a precizat Sabina Manea, purtator de cuvant al ISJ. loading...

Adauga un comentariu