Eveniment-Social

Colegiul Tehnic ,, Ion Holban” Iasi implementeaza un nou proiect Erasmus+ intitulat ,,Europa pe 7 coline”

Publicat: 27 nov. 2018
1

Proiectul reprezinta un parteneriat strategic KA2 intre cinci scoli din diferite regiuni europene, care au un element comun–aceste scoli sunt din orase situate pe sapte coline: Liceo Classico statale Pilo Albertelli, Roma, Centre d'estudis Prat, Barcelona, Sultangazi Ataturk Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Istanbul, Epal Kaisarianis, Atena, Colegiul Tehnic Ion Holban, Iasi.

Scopul proiectului este cresterea participarii active si a performantelor scolare a elevilor cu risc de abandon, ce provin din medii sociale dezavantajate, prin activitati de dezvoltare a gandirii critice, a competentelor sociale, interculturale, digitale si lingvistice.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Reducerea numarului de absente cu 10%, in primii 2 ani dupa incheierea proiectului, prin implicarea elevilor in activitati extrascolare care isi vor dezvolta stima de sine si motivatia pentru invatare; 
  • Reducerea numarului de cazuri de violenta scolara cu 20%, in primii 2 ani de la terminarea proiectului, prin dezvoltarea competentelor (munca in echipa, toleranta, empatia sociala); 
  • Dezvoltarea competentelor interculturale, lingvistice si digitale ale 115 elevi europeni in perioada implementarii proiectului, prin activitati internationale propuse si constientizarea afilierii europene. 
  • Imbunatatirea competentelor didactice prin implicarea activa a 50 de cadre didactice participante la activitatile de formare in scolile partenere, cu durata de 24 de luni, prin schimb de experienta.

Activitatile planificate:

  • Documentatia despre orasul natal: identificarea celor 7 coline, monumentele de pe ele, bogatia culturala si personalitatile lor, relief, clima, vegetatie, sol etc. 
  • Dezvoltarea abilitatilor TIC prin: PPT, logo-ul proiectului, postere digitale, tur virtual, lucru pe platforma etwinning, etc. 
  • Abilitati lingvistice si interculurale: interactiune directa cu elevi din alte tari, prezentari in cadrul proiectului.

Elevii si profesorii vor putea comunica si interactiona  direct sau online prin e-mail,Skype,Facebook si prin intermediul platformei e-Twinning.

Pentru informatii detaliate consultati site-ul scolii: www.colegiultehnicionholban.ro.
Adauga un comentariu