National

Colonelul doctor Daniel Derioiu, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava. Acesta a făcut studii postuniversitare în medicină la Universitatea din din Guangzhou

Publicat: 04 apr. 2020

De joi 2 aprilie, colonelul doctor Daniel Derioiu este noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, cea mai afectată unitate medicală de coronavirus din România, cu 200 de cadre medicale cu coronavirus. Daniel Derioiu a fost anterior director medical la Spitalul Militar de Urgenţă ”Regina Maria”din Braşov.

Puţini ştiu că Daniel Derioiu este argeşean la origini, fiind născut la Câmpulung Muscel şi absolvent al Liceului Sanitar din Piteşti în 1993.

Acesta a studiat între 1993-1999 la Facultatea de Medicină Militară, Institutul Medico-Militar din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, iar până în 2000 a îndeplinit un stagiu la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Bucureşti.

Între 2003-2005, Derioiu a făcut studii postuniversitare în medicină Tradiţională Chineză la First Military Medica University din Guangzhou, China.

Începând cu anul 2008, medicul argeşean şi-a făcut rezidenţiatul în Medicină de Familie până în 2013, când a obţinut titlu de medic specialist în Medicina de Familia.

În acelaşi timp, în perioada 2011-2014, Daniel Derioiu a urmat cursuri pentru atestare în Medicina de Urgenţă.

Colonel medic Daniel Derioiu are o bogată experienţă în conducerea unităţilor sanitare militare în condiţii de criză, calamitate, război, participând la aproape toate execiţiile organizate de Direcţia medicală pe teritoriul naţional şi în străinătate, cea mai importantă funcţie ocupată de colonel medic Derioiu fiind cea de comandant al spitalului de nivel ROL 3 multinaţional în cadrul exerciţiului Vigorus Warrior 2019.
Comentarii
Adauga un comentariu