Titlurile zilei

Colosul Kaufland a fost îngenuncheat la Iași! O femeie care și-a rupt mâna în timpul cumpărăturilor a pus la zid supermarketul! Ce sumă a cerut ca să se facă pace și cât a primit! (Exclusiv)

Publicat: 08 oct. 2020
Judecătorii ieșeni au obligat Kaufland să îi achite daune morale unei cliente după ce aceasta din urmă a ajuns la spital
Persoane la cumpărături în Kaufland

O femeie care a fost la un pas să își rupă gâtul într-un supermarket a avut câștig de cauză în instanță. Judecătorii ieșeni au emis recent o sentință istorică, obligând gigantul Kaufland să îi achite daune morale unei cliente. Cristina Vicol ceruse daune materiale și morale de 5.000 de euro, din cauza incidentului în urma căruia a ajuns la spital

Un gigant din industria românească va fi nevoit să îi achite daune morale unei cliente. Astfel, judecătorii ieșeni au emis recent o sentință istorică. Prin decizia respectivă, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au obligat Kaufland România SCS la plata unei sume de câteva mii de euro către Cristina Vicol.
Judecătorii au obligat Kaufland să îi achite femeii suma de 1.397 de lei, drept daune materiale, dar și suma de 15.000 de lei, ca daune morale. Mai mult, reprezentanții supermarketului au fost obligați de instanța ieșeană să îi achite femeii și cheltuieli de judecată, în valoare de 950 de lei. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către Kaufland, cât și de către ieșeancă.

Cristina Vicol a cerut daune morale după ce și-a rupt mâna într-un supermarket Kaufland

Cristina Vicol (50 de ani) a dat în judecată SC Kaufland România SCS la mijlocul lunii septembrie 2019. Femeia le-a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige firma amintită la plata unor despăgubiri în valoare totală de 23.500 de lei. Ieșeanca a povestit în cererea adresată judecătorilor că, pe 19 aprilie 2019, în jurul orei 9:00, a mers, împreună cu soțul ei, la magazinul Kaufland de pe strada Pavlov, nr. 14.

„Pardoseala din incinta magazinului, la raionul de legume și fructe, era acoperită cu ulei, ceea ce făcea ca acea pardoseală să fie foarte alunecoasă. Pardoseala nu era în curs de curățare și nici nu exista vreo avertizare din partea magazinului, pentru a preveni eventuale accidente. La un moment dat, am alunecat pe pelicula de ulei, suferind o fractură la mâna dreaptă”, a precizat femeia.

Conform ieșencei, după incident, medicul legist i-a eliberat un certificat în care a notat că victima a avut nevoie de 55 – 60 de zile de îngrijiri medicale pentru trauma suferită. Totodată, a fost necesar ca mâna femeii să fie pusă într-un aparat gipsat.

„La înlăturarea aparatului gipsat, s-a dovedit că sudarea fracturii s-a făcut incorect. Acest lucru a determinat ca, în continuarea imobilizării gipsate, să fie necesare ședințe de recuperare kineto-terapeutică. Tratamentul continuă, iar mâna fracturată nu și-a recăpătat mobilitatea inițială. Durerile sunt permanente”, a mai menționat Cristina Vicol cu privire la incidentul petrecut în magazinul Kaufland.

„Toate acestea reprezintă consecințe ale conduitei neglijente a pârâtei!”

Ieșeanca a adăugat că nu și-a putut exercita sarcinile de serviciu. Acest lucru a obligat-o la un efort suplimentar ulterior, pentru recuperarea activităților ce nu au putut fi delegate. În plus, Cristina Vicol a afirmat că s-a aflat în imposibilitatea acordării îngrijirilor necesare tatălui ei, care este bolnav.

„Acest fapt a generat cheltuieli pentru servicii pe care, în mod normal, le făceam eu, dar a generat și o stare de stres continuu”, a susținut ieșeanca.

Conform acesteia, veniturile sale au fost diminuate, pentru că nu și-a putut efectua activitatea profesională, dar și din cauza faptului că a avut diverse cheltuieli pentru intervenții medicale.

„Toate acestea reprezintă consecințe ale conduitei neglijente a pârâtei (SC Kaufland România SCS)”, a subliniat femeia.

Ce i-au spus femeii reprezentanții Kaufland

Ieșeanca a mai susținut că, anterior apelării la instanță, ea a încercat să rezolve problema în mod amiabil.

„Anterior învestirii instanței cu acest dosar, i-am solicitat pârâtei (SC Kaufland România SCS) să compenseze prejudiciul produs. I-am transmis acesteia o notificare scrisă. Am solicitat o plată compensatorie”, a susținut Cristina Vicol în fața magisraților.

În schimb, drept răspuns, reprezentanții Kaufland au susținut că nu au avut vreo vină pentru faptul că femeia și-a rupt mâna în magazinul lor. Mai mult, aceștia au greșit în adresa respectivă și locul, dar și data producerii incidentului, arătând că ar fi fost vorba despre o problemă ce s-ar fi petrecut într-un magazin Kaufland din județul Neamț.

„În legătură cu incidentul care a avut loc în Kaufland Piatra Neamț pe 23 aprilie 2019, regretăm situația în care vă aflați, deși nu este culpa companiei”, a menționat, în răspunsul trimis femeii, Cătălina Iancu, directorul Departamentului Legal & Compliance, din cadrul Kaufland România.

Cristina Vicol a subliniat faptul că ceruse daune de 5.000 de euro, dar cei de la Kaufland s-au oferit să achite doar cheltuielile medicale, susținând că vor da 10.000 de lei, adică mai puțin de jumătate din suma cerută de ieșeancă.

„E evident că poziția pârâtei nu poate fi acceptată. Eu am cerut 3.500 de lei, drept daune materiale, pentru cheltuielile medicale, dar și suma de 20.000 de lei, drept daune morale”, a încheiat ieșeanca.

Comentarii
 • Probabil ca alergau ca nesimțiți dupa promoții și dau vina pe kaufland.Nu ii vedeti dimineața cum se deschid usile cum aleargă ca nebunii printr e rafturi dupa pro.otii.Se mai plâng că au pensii mici dar au carucioarele pline ochi cu marfa.

 • Cine stie care o fi realitatea? O fi aranjat cu vreun medic sa ii treaca n zile medical, sau chiar o fi fost pus rau ghipsul, dar pentru asta trebuia sa il urecheasca pe doctor.
  Fraieri aia de la Kaufland, mai fac si confuzii pe langa ca nu-s in stare sa aiba un jurist bun. Ce mi-e Iasi, ce mi-e Piatra Neamt, tot provincie este, tot Moldova este. Directorul Departamentului Legal & Compliance ar trebui demis.

 • Mara atentie la copii prin aceste magazine .Eram la Kaufland din Nicolona (piata) la rafturile cu sucuri si apa potabila .Chiar inainte sa intram pe culuar ,un Bax de suc cu 6sticle de 2l a cazut de la aprox. 2m inaltime .Am ramas mut ,noroc ca nu era nimeni ,mai ales vreun copil . Angajatii cladesc stive mari de baxuri iar oamenii nu ajung sus ,si atunci scot produsul (baxul) de la nivelul lor de inaltime lasand stiva de baxuri fara sustinere .Am mers direct la seeviciul clienti sa le spun despre pericol ..’da da sigur ,acum trimit pe cineva” .
  Urmayoarea saptamana era Exat la fel .
  Mare grija la Copii
  Un lucru este sigur ,la noi nu se face training la angajati ,probabil doaar de „in caz de incendiu” dar pentru conduita prfesionala ,pentru evitarea accidentelor samd.nu cred ca exista asa ceva in Ro

 • Am uitat sa adaug ca din acel bax sa apart o sticla din care tisnea suc ,deci si pericol de alunecare .Mare atentie in special la copii mici

 • tudor da la bucale , nu ai vrea tu miticule manelist sa ramani in satra ta pe dambovita si sa nu te mai legi tu de Moldova si de ”provincie ” ?, nu de alta dar daca provincia nu ar mai plati tribut taxe si impozite bucurestiului si am desfiinta centralizarea nici nu vati mai putea caca de foame !

 • „De Iași”, nu sunteți cu nimic superioară prin felul în care alegeți să vă adresați față de un manelist. Acel loc pe care îl numiți „bucale” ar trebui să fie și capitala dvs. Dar se pare că noi începem încet dar sigur să cedăm propagandei rusești. Nu faceți deloc cinste locului din care proveniți și istoriei acestuia. Dacă aș lua în serios comentariul dvs, aș putea spune că în alte condiții ați fi trăit într-o zonă anexată la Ucraina sau Rep Moldova.

 • Tudor T., păcat că ai dreptul de a-ți exprima incultura aici. Cum îți permiți frate să vorbești astfel la adresa unor zone încărcate cu bogată însemnătate istorică, de frații tăi? Din ce neam faci parte? Unde nu există cultură mintea este slobodă să exprime dejecții. Ar trebui să-ți fie rușine dar nu ai capacitatea de a conștientiza ce ai afirmat.

 • Coane Bogdane ar fi timpul sa iesi din rolul Albei ca Zapada si sa te trezesti la realitate !, obrazarea dumitale in stil frantuzesc nu functioneaza la sudistii fanarioti cu tupeu de stapani de slugi !, in privinta mea fiti linistit caci urasc mentalitatea bolsevica, chiar si cea de peste Prut, in privinta zonei in care in care locuim din pacate ”marile puteri” au decis de vreo 500 de ani sub ce forma statala traim !, se pare ca francezii si englezii au decis ultima data !, in privinta capitalei mele aflati ca este IASUL !, bucurestiul niciodata nu a reprezentat altceva decat o tagma de mincinoso smecheri care au mintit , jefuit, tzepuit, taxat, stapanit prostimea din ”provincia” lor !

 • Extraordinar!!!!! Șoc și groaza!!!! Cu greu își va reveni Kaufland in urma platii celor 5000 euro despăgubire.Atentie!!!!! În curând, un faliment răsunător!!!!!!

 • De Iași, se întâmplă să fiu din București dar nu pot sa nu vă dau dreptate în legătură cu minciuna, țepele și tunurile care se dau de către „conducători”. Cred că provincia și în mod special Țara Moldovei merita mai mult. Am fost conduși numai de lideri care și-au văzut doar propriile interese, din păcat și nu de puține ori ne-am văzut trădate interesele naționale de dragul intereselor proprii. Din păcate cunoscând tot mai mulți oameni ajung la concluzia că ne este specific ca nație. Anumite zone ale țării, cum este și Iașiul, s-au dezvoltat din inerție fără un interes direct în acest sens. Nu știu dacă noi, oameni de rând suntem vinovați direct de suferința fraților din zonele mai oropsite. Greseala cea mai mare este că noi nu am avut niciodată un simțământ al frăției și interesul de a urmări lucrul bine făcut și binele celuilalt. Dintotdeauna ne-am trădat reciproc, ne-am acuzat, ne-am urât ba chiar ne-am vândut unii pe alții, ba chiar și copiii. Ultima continuăm să o facem și astăzi. Sentimentul acesta de ură reciprocă, de indiferență și de interes față de capra vecinului nu ne-a făcut și nu ne va face bine.

 • Ati facut o descriere in cerc cu intrebare si raspuns domnule Bogdan !, raspunsurile le gasim la radacina problemelor, in privinta tradarilor , vanzarilor aveti din nou dreptate ca ne este specific natiei noastre ! , asta a fost si ultima conluzie a lui Burebista, Decebal si restul oamenilor mari patrioti de pe aceste meleaguri, daar tradarea, minciuna si inselarea este specific de fapt la toata rasa Homo Sapiens, doar asa sau impus ca specie si au ajuns la suprematie , bietii Neanderthalieni de 3, 4 ori mai masivi si mai puternici au cazut prada naivitatii

 • Posibil sa ii dau si eu in judecata pe cei de la carrefour,la fel a patit si mama mea,fiind lovita de usile interioare cu senzor,dupa acea lovitura s-a dezechilibrat a cazut si si-a rupta mana dreapta,am vazut filmarea ,dar cei de la carrefour regreta situatia si ei nu au nici o vina..a stat cu mama in gips 30 de zile,cei de la politie au zis ca ei nu pot sa faca nimic,doar sa ii dau in judecata,sansele de castig fiind foarte mici ei au case de avocatura care ii reprezinta in instante…

Adauga un comentariu