Aperitive

Coltunasi cu cartofi si bacon

Publicat: 21 sept. 2019

Ingrediente Coltunasi cu cartofi si bacon: 
Pentru aluat:

  • 3 oua
  •  300 g faina
  •  1 praf sare

Pentru umplutura:

  • 3 cartofi fierti in coaja
  • 1 ceapa alba
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 150 g bacon
  • 4 linguri ulei
  • patrunjel, pentru ornare

Mod de preparare:

Bati ouale cu sarea si incorporezi faina. Framanti pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si il dai la rece 30 de minute. Intre timp, toci ceapa si o calesti intr-o lingura de ulei pana devine aurie. Cureti cartofii, ii zdrobesti, adaugi ceapa calita si oul, condimentezi cu sare si piper, apoi omogenizezi amestecul. Intinzi aluatul in foaie subtire si decupezi forme rotunde cu un pahar. Pui in fiecare cate o lingura de umplutura, umezesti marginile cu putina apa, apoi sigilezi coltunasii, in forma de semiluna. Intr-o tigaie incapatoare si mai adanca, pui restul de ulei, aranjezi coltunasii si torni apa cat sa-i acopere.Fierbi sub capac pana scade toata zeama si coltunasii se rumenesc, intorcandu-i o singura data. Cat timp coltunasii se fierb, maruntesti baconul si il prajesti intr-o tigaie antiaderenta pana devine crocant, apoi il scoti pe servetele absorbante. Servesti coltunasii calzi, cu bacon rumenit si patrunjel tocat fin.



loading...

Adauga un comentariu