News Flash:

Comanescu, implicat in evaziune fiscala de miliarde

6 Aprilie 2009
12796 Vizualizari | 4 Comentarii
Constantin Comanescu
• Auto Remat SRL, firma controlata de Constantin Comanescu, a preluat facturi false de cinci miliarde lei • Un amanunt de pe factura demonstreaza falsul si uzul de fals • Furnizorul facturilor, SC Black Company SRL, din Grajduri, este implicat si in Afacerea Transformatorul, unde baronul liberal Fenechiu este cercetat de DNA Bucuresti • Institutiile de ancheta trebuie sa verifice nu numai declaratiile contabile ale lui Comanescu, ci si legaturile acestuia cu Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si cu Gheorghe Plesu, persoane care au fost implicate in operatiuni economice scandaloase


Fals, uz de fals, evaziune fiscala si bancruta frauduloasa sunt cele patru capete de acuzare ce trebuie lamurite de institutiile de ancheta ale statului in cazul lui Constantin Comanescu, patronul mai multor societati comerciale din Iasi si din alte regiuni ale Romaniei. Comanescu a fost implicat de-a lungul ultimilor zece ani in scandaluri cu licitatii trucate, cu achizitii dubioase de active ale unor firme foste de stat si cu accidente ce au dus la poluarea grava a mediului, asa cum s-a intamplat atunci cand raul Siret a fost poluat grav, cu cianuri, de activitatea uneia dintre firmele lui Comanescu, rezultatul fiind moartea unor cantitati impresionante de peste, un pericol deosebit de mare pentru populatia din Suceava si Iasi.
Bancruta frauduloasa, asa cum este definita, reprezinta starea unui debitor care a ajuns sa nu-si poata plati datoriile, situatie datorata unei gestionari incorecte a activitatii economice.
Concret, conform unor copii ale unui numar de treisprezece facturi, toate numai din luna martie 2002, societatea comerciala Auto Remat SRL, controlata de Constantin Comanescu, chipurile achizitioneaza marfa de la firma Black Company SRL, din Grajduri, din apropierea municipiului Iasi. Valoarea totala a acestor facturi emise catre Auto Remat SRL are scopul de a demonstra ca Auto Remat SRL a cumparat marfa de circa cinci miliarde lei vechi, in 2002, din care valoarea TVA se cifreaza la un miliard lei vechi. Cu alte cuvinte, Auto Remat SRL a redus valoarea de TVA pe care trebuia sa o plateasca statului roman, atata timp cat a platit-o furnizorului, situatie absolut normala si legala. In plus, pentru ca a achizitionat marfa de la Black Company SRL, firma lui Comanescu si-a redus si valoarea profitului obtinut la sfarsitul anului 2002, profit din care trebuia sa achite un impozit catre bugetul de stat. Deci si valoarea TVA de plata catre buget, si valoarea impozitului pe profit au fost diminuate pe baza acestor treisprezece facturi.

Evaziune fiscala

Dovada care demonstreaza ca institutiile de ancheta trebuie sa intervina pentru a clarifica situatia este cea de-a treisprezecea factura emisa de SC Black Company SRL catre SC Auto Remat SRL, in data de 18 decembrie 2002, in valoare de peste 121 milioane lei vechi. Astfel, dupa primele douasprezece facturi din luna martie 2002, in valoare de cinci miliarde lei vechi, inclusiv TVA, in decembrie, chipurile, cele doua firme fac o reglare a evidentelor contabile si ajung la concluzia ca au fost erori la livrarea produselor. Din acest motiv, Auto Remat SRL decide sa scoata din evidentele contabile proprii marfa de 121 milioane lei vechi, pentru care Black Company SRL intocmeste o factura de stornare (retur marfa). Dar nici oamenii lui Comanescu, nici tiganii din Grajduri nu sesizeaza ca factura de stornare are data de 18 decembrie 2002, dar are un numar mai mic decat prima factura emisa in martie de Black Company SRL catre Auto Remat SRL. Adica: inainte de a factura marfa in martie, in valoare de cinci miliarde lei, furnizorul si beneficiarul au stabilit ce va fi in decembrie 2002, ce repere vor trebui scoase din evidenta. Situatia poate fi considerata incredibila, daca nu ar fi vorba despre un fals.Bancruta frauduloasa

La trei ani de la aceasta afacere, SC Black Company SRL a intrat in faliment. In decurs de un an si jumatate, adica in iulie 2006, firma din Grajduri a fost radiata din evidentele Registrului Comertului, dar, in acelasi timp, au fost radiate obligatii catre bugetul de stat in valoare de 20 miliarde lei vechi. Mai clar, Black Company SRL avea datorii de 20 miliarde catre buget, din acestea probabil un miliard il reprezinta obligatiile de TVA calculate la facturile de cinci miliarde lei insusite de Auto Remat SRL a lui Constantin Comanescu. In asemenea conditii, Black Company SRL n-a virat la stat 20 miliarde lei, in timp ce Auto Remat SRL si-a diminuat obligatiile financiare tot catre bugetul de stat cu cel putin un miliard lei.Acuzatii

In conditiile in care pe facturile emise de firma tiganilor de la Grajduri nu figureaza semnatura de primire de beneficiarului Auto Remat SRL, Comanescu ar putea spune ca nu a intrat in posesia facturilor si ca este doar golania Black Company SRL. In schimb, pe anexa la factura storno de 121 milioane lei vechi se afla stampila si semnatura reprezentantului Auto Remat SRL. Totodata, in mod ciudat, cu cativa ani in urma, Constantin Comanescu a organizat o conferinta de presa pentru a anunta opinia publica si institutiile statului ca din cauze necunoscute arhiva contabila a firmelor sale, ce era transportata de la un sediu la altul al firmei, a fost distrusa de un incendiu. Adica, autoturismul Dacia a luat foc in timp ce avea in interior tocmai arhiva cu actele contabile. Un incendiu venit la momentul potrivit, in care au ars tocmai acte contabile, probabil dovada unor golanii financiare imense, in dispretul legii.


Factura storno din 18.12.2002 cu numar dinainte de prima factura din martie 2002


De pe anexa se poate observa ca sunt stornate repere ce nu au fost livrate catre SC Auto Remat SRL, act insusit de firma lui Comanescu


Factura de pe care ar fi fost stornate unele repere
Prima factura emisa in martie 2002, cu numarul 0593101


Prima factura emisa in martie 2002


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

evaziune fiscala bancruta frauduloasa acuzatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Anonim  | #65085
Astea afaceri fratilor sper ca justitia sa sispuna cuvantul nu putem fura chiar pe fata sa puna sechestru ca au pe ce
Sa traiti... bine !  | #65086
De firma Black Company SRL nu sunt straini nici vreo cativa veterinari de la DSVSA. Firma se ocupa printre altele si de comertul ilicit cu carne si produse din carne. Doar ca Zanfirescu nu se poate lepada de Fenechiu si de omul de legatura dintre DSVSA si mafioti, comisarul Covaliu, presedintele Sindicatului veterinarilor din Iasi, care este prezent zilnic timp de cateva ore la prietenii de la DSVSA pentru informatii. Iar restul, dorm... bine !
Man in Black  | #65087
Asta da Mafie, nu ce viseaza Vadim Tudor ! Presedintele sindicatului veterinarilor, prieten bun cu seful Politiei si cu shmekerii de la DSV, care se ocupa de furturi de animale. In Sicilia este floare la ureche pe langa ce este la Iasi... s-ar putea organiza chiar cursuri de perfectionare... pentru incepatori.
Catalin  | #65088
Stimate domn Sorin Pavelescu !
Cat insemna sponsorizarea pe care i-ati cerut-o lui Comanescu si care a fost suficient de destept sa va refuze ? Nu-mi este deloc simpatic Comanescu si nici nu ii iau apararea pentru jmecheriile pe care le face pe banii statului, insa sunt scarbit pe zi ce trece de oamenii din media care nu stiu nimic altceva decat sa speculeze si sa inventeze subiecte doar pentru a supravietui. Indiferent de ziar, post tv etc. Marea majoritate sunteti la fel, in frunte cu sefii vostrii. Cei care sunt implicati in afaceri si-au tras un trust de presa pentru a manipula oamenii asa cum vor ei si.....gata reteta.
Daca pana asta toamna mai aparea cate un articol negativ despre Nikita cel inchipuit iar un post local transmitea de fiecare data sedintele CL tocmai pentru ai prinde cu mismasuri, de la alegeri de cand bolnavul inchipuit a dat la pace cu sefii vostrii si ii sponsorizeaza, s-a facut liniste in media locala, iar prostul se si viseaza un pui de ministru. Merge in fiecare saptamana la Bucuresti, pe banii nostrii ca sa dea la numar acolo si sa-i plimbe pe barosani, sa le faca pantofii.
Vai si amar de prosti !
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2618 (s) | 24 queries | Mysql time :0.151761 (s)