Actualitate

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Marcel Ciolacu: „Riscul de expunere la COVID-19 ar fi mult mai mic”

Publicat: 06 sept. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a intervenit în scandalul momentului şi a venit cu o propunere. Astfel, acesta susține că dacă s-ar comasa alegerile locale cu cele parlamentare, populația va fi mai în siguranță.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic”, a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, aflat în vizită în judeţul Botoşani.

Reamintim că alegerile locale au fost stabilite prin lege în Parlament să fie pe data de 27 septembrie, iar Executivul a hotărât în urmă cu câteva zile, ca data de 6 decembrie să fie dată alegerilor parlamentare.

Alegerile locale pe 27 septembrie. Alegerile parlamentare pe 6 decembrie

Joi, Cabinetul Orban a hotărât ca data alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie, a transmis la finalul ședinței de Guvern purtătorul de cuvânt Ionel Dancă.

„Normal ar trebui să fie o discuţie provocată de către Guvern, nu de către Parlament, cu Parlamentul, transparent, fără nicio problemă, să vedem ce e mai bine pentru români, nu pentru PNL sau pentru preşedinte, cum vrea să îşi formeze viitorul guvern”, a afirmat Ciolacu.

Șeful PSD a ținut să adauge că alegerile locale pot fi „îngheţate”, pe motiv că stabilirea datei de 27 septembrie s-a făcut atunci când situaţia era „sub control”, iar acum „avem cea mai mare mortalitate”.

Propunerea lui Marcel Ciolacu: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Liderul interimar al social-democraților a propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare pentru a reduce riscul de expunere al cetățenilor, astfel oamenii fiind mai în siguranță. Acest lucru este posibil deoarece nu s-a tipărit niciun buletin de vot.

Având în vedere că decizia scrutinului s-a luat în momentul în care situația pandemiei cu noul coronavirus era sub control, în momentul de față secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt blocate.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

Amânarea scrutinului dacă școlile nu se vor deschide

În urmă cu o zi, Partidul Social Democrat a cerut amânarea alegerilor locale, în cazul în care Executivul decide să amâne redeschiderea anului şcolar, a transmis liderul grupării.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, sâmbătă, că dacă anul şcolar nu va începe la termen şi va fi amânat până la începutul lui octombrie, atunci formaţiunea pe care o conduce va solicita şi amânarea alegerilor.

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat. Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Suceava.

Adauga un comentariu