Terapii alternative

Combate gripa si raceala cu grapefruit

Publicat: 10 oct. 2016
7

Beneficiile pentru sanatate aduse de grapefruit sunt extrem de numeroase si aproape de neegalat de catre niciun alt fruct. Un pahar de suc din acest fruct, mai ales iarna, contribuie la cresterea cantitatii de vitamina C din corp. Vitamina C te ajuta sa previi raceala si gripa.
Contine diverse substante nutritive si vitamine, inclusiv potasiu si licopen, calciu, fosfor, zaharuri. 
 
Grapefruit-ul constituie un aliment excelent pentru micul dejun, furnizandu-ti energia necesara pentru toata ziua. Consuma-l ca atare sau sub forma de suc.
Acest fruct este foarte eficient in scaderea apetitului. Chiar si mirosul sau reduce senzatia de foame. De aceea, grapefruit-ul este adesea inclus in dietele pentru slabit. Cantitatea ridicata de fibre continuta confera o senzatie de satietate. Persoanele care consuma acest fruct simt mai putin nevoia de a manca. in plus, stimuleaza activitatea unui hormon care regleaza productia de sucuri gastrice.

Grapefruit-ul, inamicul colesterolului rau

Astfel, actioneaza si pe aceasta cale pentru scaderea apetitului. Prin urmare, atunci cand vrei sa slabesti, include-l neaparat in meniul tau zilnic.

Acest fruct poate contribui la prevenirea racelii si a gripei, deoarece stimuleaza imunitatea organismului. Contine flavonoizi, antioxidanti puternici care combat stresul oxidativ. Datorita acestora, are rol antiviral, antibacterian si antifungic. Este recomandat chiar si in cazul bolilor grave, cum ar fi cancerul, ca urmare a proprietatii sale de a stimula imunitatea.

Grapefruit-ul este util pentru calmarea indigestiei si a altor probleme digestive. Reduce rapid iritatia si inflamatia de la nivelul stomacului. imbunatateste secretia de sucuri gastrice si regleaza tranzitul intestinal. Rolul sau in tulburarile digestive se datoreaza continutului bogat in fibre care ajuta la detoxifierea colonului si la constituirea bolului fecal.

in plus, previne stagnarea substantelor nocive in intestine si asigura curatarea colonului. Astfel, fibrele din acesta constituie si un factor de prevenire a bolilor de colon, inclusiv a cancerului.




Adauga un comentariu