National

Comentariu transant al lui Iliescu despre Regele Mihai: „E un bosorog care ar trebui sa-si vada de pensie si sa ne lase dracului in pace”

Publicat: 25 oct. 2016
1
Regele Mihai implineste astazi, 25 octombrie, varsta de 95 de ani. Ziua Majestatii Sale se nimereste cu Ziua Armatei Romane, care in 25 octombrie 1944 elibera Ardealul de Nord. La acest deznodamant s-a ajuns si datorita Regelui Mihai, care la 23 august 1944, printr-o lovitura de stat, a decis demiterea si arestarea lui Ion Antonescu, prim-ministrul Romaniei. 
„Le-a supravietuit tuturor. Si lui Vasinski, si lui Petru Groza, si Anei Pauker, si lui Gheorghe Gheorghiu Dej, si lui Ceausescu, si lui Hitler, si lui Stalin, si lui Hrusciov. Astazi este aici, printre noi. 95. La multi ani, Majestate!”, a scris Flavius Boncea, unul dintre cei mai vocali regalisti din Timisoara. Fostul consilier local „taranist” a povestit si o anecdota legata de Ion Iliescu si Regele Mihai.  

Citeste si: Lovitura dura pentru Ion Iliescu din partea lui Victor Ponta: „S-a folosit cinic de tragedia unor oameni”

“In 1989, Regele Mihai avea 68 de ani. Atunci, Ion Iliescu zicea despre Rege ca e un bosorog care ar trebui sa-si vada de pensie si sa ne lase dracului in pace. Peste multi ani, in 2000, Ion Iliescu, pe atunci doar senator, venea la Timisoara sa isi promoveze candidatura la presedintie. Eram ziarist la Timisoara. Intrebarea mea a fost ultima din conferinta de presa. I-am amintit lui Iliescu de declaratia lui din urma cu mai bine de 10 ani (intre timp, Iliescu implinise 70 de ani – cu doi mai mult decat avea Regele atunci cand a fost catalogat drept). Nu mai conteaza raspunsul pe care l-am primit. 

Citeste si: Regele Mihai isi sarbatoreste ziua de nastere. Monarhul implineste 95 de ani

Cert este ca toti pesedistii care erau atunci in sediu au devenit brusc mai rosii decat erau de la mama natura. Iar Iliescu a fost reales presedinte. Enumerarea de mai sus si povestioara au un rost: cel de a arata ca binele, cumva, supravietuieste raului. De aceea sunt convins ca Regele Mihai le va supravietui si ultimilor doi detractori ai sai: Iliescu si Basescu. Si detractarilor, mult mai numeroase, la adresa Familiei Sale”, a scris Flavius Boncea, in ziua de nastere a Regelui Mihai.
Comentarii
 • Ca de obicei vorbim dupa ureche si proslavim pe unul care prin actiunea lui de la 23 august nu a facut decat sa trimita in Siberia si Gulacurile Sovetice peste 200.000 de soldati.
  Prin actul de la 23 august 1944 practic a fost decimata armata romana.
  De ce nu se spune ca pana-n data de 12 Septembrie 1944 Rusii au luat prizonieri orice soldat si orice armata romana din fata lor si dusa in prizonierat.
  Rusii au semnat armistitiul cand au vrut ei, adica cand au fost stapani pe Romania.
  Delegația română, în frunte cu vicepremierul comunist Lucreţiu Pătrăşcanu, ţărănistul Ghiţă Popp şi prinţul Barbu Ştirbey, a ajuns la Moscova la 29 septembrie 1944. si au asteptat in antecamera lui Stalin pana pe data de 12 septembrie.
  Acum la cei 72 de ani de la de la acel eveniment arhivele nu mai sunt secrete si ar trebui ca istoricii nostri sa spuna adevarul ca documentele sunt desecretizate din acea perioada si sa nu mai facem jocul nuimanui.

  • Actiunea REGELUI MIHAI de atunci a fost o tradare de tara pentru ca a lasat Romania la cheremul RUSILOR.
   ASA CA NU-L MAI RIDICATI IN SLAVI, CA NU MERITA

   • „Gulacurile Sovetice”
    ” au luat prizonieri… orice armata romana din fata lor si dusa in prizonierat”
    „adica cand”
    „jocul nuimanui”
    :))))
    Mars la scoala, ba agramatule, si invata sa scrii corect romaneste! Lasa istoria si parerile in seama alora destepti, care se pricep! Tu… esti un rahat pe tastatura!

Adauga un comentariu