Eveniment-Social

Comerciantii din Piata Nicolina au intrat in atentia politiei

Publicat: 10 iul. 2013

Mascatii au descins, ieri dimineata, in Piata Nicolina. Luptatorii de la Serviciul pentru Actiuni Speciale si echipaje de la sectia 5 politie si au verificat fiecare taraba in parte. „Eu vand tigari si droguri, de asta ma controleaza politia. Drogurile mi le-au confiscat, altfel ajungeam si eu la acelasi nivel cu cei din parlament. Asta-i viata, trebuie sa traim si noi cumva, mereu ne e ciuda cand vin la control. Noi avem toate actele in regula si tot pe noi ne iau la intrebari”, a spus, ironica, o comercianta. „Toti au acte in piata, mai vin si ei din cand in cand, probabil ca este bine, preventia conteaza”, a spus o alta femeie. „Sunt pentru prima data in Piata Nicolina, nu ma asteptam la control. Nu stiu daca este foarte eficient, dar isi fac si ei treaba. Se uita daca sunt preturile afisate si la acte, numai ca actele aici sunt in regula, ele sunt masluite la Primarie, toti fac rost de certificat de producator”, a precizat un producator. Actiunea a durat cateva ore bune. „Politistii din cadrul sectiei 5 politie, cu sprijinul SAS, au organizat o actiune in zona Pietei Nicolina, in vederea verificarii legalitatii comercializarii tuturor produselor alimentare si nealimentare precum si pentru depistarea persoanelor care comercializeaza alcool si tutun de contrabanda. De asemenea, s-a avut in vedere depistarea persoanelor urmarite in temeiul legii”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Au fost aplicate 89 de sanctiuni contraventionale în valoare de 13.940 lei, fiind ridicate în vederea confiscarii produse alimentare si nealimentare în valoare de 447 lei. De asemenea, a fost identificat si condus la sediul politiei Marius S., de 34 ani, din comuna Schitu Duca, pe numele caruia a fost emis în data de 02.07.2013 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani pentru comiterea infractiunii de furt calificat. A fost adus la sediul politiei un barbat care se sustragea cercetarilor într-un dosar penal. Pe timpul actiunii, politistii de proximitate au împartit cetatenilor, în special femeilor, peste 100 de pliante cu sfaturi preventive cu privire la tâlhariile comise prin smulgere.

Comentarii
  • Este timpul sa se faca si in Piata Nicolina un pic de ordine,acolo contrabanda este in ******,tigari,alcool.marfa expusa pe trotuare in praf,gunoaie.In afara de tarabele si ele mijerabile restul pe trotuar.Tiganii stau cu tigari de contrabanda si nimeni nu a facut nimic pina acum pentru ca si ei se aprovizioneaza cu tigari ,deci au inchis ochii la atitea nelegiuiri,pentru ca coruptia in rindul politistilor de sectoare este de neinchipuit.Imi pare rau ca iesenii se complac in asemenea mijerie ,pute a ***** de cai si pisatul betivanilor.RUSINE PENTRU UN ORAS CA IASUL,SI ASTA CA AVEM UN PRIMAR CARE SPUNE IN CAMPANIE CA IUBESTE IASUL,DAR IN SCHIMB ESTE UN MIJERABIL

  • impotriva traficantilor de tigari nici pana acum dar nici de acum inainte nu se va lua nici o masura, au” parteneriat ” cu politia. Domnul ziarist, un comentariu te rog!

  • si mascatii inainte de a descinde au telefonat la cei cu tigarile… valea ba de acolo ca venim in control… si uite asa un passat alb… o daccie break si inca doua masini cu portbagajul plin cu tigari au plecat exact inainte de venirea lor… dar au fost prinsi infractori mult mai periculosi… cei care aveau trei legaturi de patrunjel fara acte …. felicitari POLITIA ROMANA !!!!

  • nu va e rusine frate.analfabetii de la locala.debilii aia…dorm…si tiganii stau cu tigari de contrabanda sub nasul lor.ce lege aplica dobitocii aia ? prosti cu 4 clase.vacariii

Adauga un comentariu