Eveniment-Social

Comerciantii sunt disperati! Jaf la drumul mare de Sarbatorile Iasului

Publicat: 24 sept. 2012
1

@ Primaria a inceput sa inchirieze spatii in oras pentru comerciantii care vor loc de tarabe la Sarbatorile Iasului @ „Ne iau banii si ne trimit la tantari pe Bahlui. Una e sa dai spatiu la Hala si alta e sa-l dai pe Bahlui in Alexandru”, se plang comerciantii

Primaria a inceput sa inchirieze spatii pentru Sarbatorile Iasului, dar comerciantii sunt nemultumiti de faptul ca trebuie sa plateasca aceleasi chirii ca si anul trecut si sa-si instaleze corturile la periferie. „Ne iau banii si ne trimit la tantari pe Bahlui. Una e sa dai spatiu la Hala si alta e sa-l dai pe Bahlui in Alexandru”, a spus Adrian D., unul dintre comercianti. In conditiile in care a inceput deja colecta de bani de la comercianti, cei de la Primarie nu au facut public deocamdata bugetul pe care l-au gandit pentru Sarbatorile Iasului, limitandu-se sa spuna ca va fi unul de criza, la fel ca si artistii. Anul trecut, primaria a dat aproape 50.000 de euro pentru o singura seara de concerte si un foc de artificii. „Saptamana aceasta ar trebui sa aiba loc o sedinta in care sa fie aprobat bugetul evenimentelor. Nu va fi mai mare decat anul trecut. Ca si la ultimele trei editii vor canta doar artisti romani, care sunt accesibi la bugetul auster pe care-l avem. Vom trimite invitatii si Guvernului si presedintelui Traian Basescu”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Comerciantii vor pleca din Iasi  pe 15 octombrie

Predarea spatiilor catre comercianti va dura pana pe 8 octombrie. Astfel, intre 24 si 26 septembrie se fac inscrierile pentru comerciantii de blanuri si haine din piele. Pentru Sarbatoarea vinului, inscrierile se fac pe 27 septembrie, intre 28 septembrie si 1 octombrie se inscriu comerciantii de artizanat si produse alimentare. Florarii si cei care vand obiecte de cult se inscriu pe 2 octombrie, urmand ca pe 3 octombrie sa fie resistribuite locurile ramase libere la Sarbatoarea vinului. Pe 4 si 5 octombrie se verifica in teren amplasamentele, urmand ca pe 8 octombrie, comerciantii sa inceapa sa se instaleze. Targul de Toamna si Sarbatoarea Vinului se vor desfasura intre 9 si 14 octombrie, pe 15 octombrie pana la ora 10.00 comerciantii fiind nevoiti sa-si faca bagajele de pe domeniul public.

Locatiile evenimentelor

Intre 7 – 14 octombrie, centrul distractiei va fi strada Sarmisegetuza din Alexandru, unde va fi amplasat parcul de distractii cu iujuri si ciocane. Desi momentan strada nu este asfaltata, primaria a precizat ca pana pe 5 octombrie se va finaliza asternerea stratului de binder, astfel incat cartierul Alexandru sa poata gazdui o parte din evenimente. Podu Ros este cel de-al doilea punct important al manifestarilor, pe Splai Bahlui, intre Cantemir si Podu Ros urmand a fi instalati participantii la Sarbatoarea Vinului. Targul de Confectii si Blanuri va avea loc pe strada Costache Negri, pe tronsonul care nu este destinat circulatiei auto. Artizanii si mestesugarii vor fi pozitionati pe aleea pietonala de pe strada Palat, pe partea dreapta, pe sensul de coborare. In centru, pe bulevardul Stefan cel Mare, la Cub, vor fi localizati comerciantii obiectelor de cult.

Comentarii
Adauga un comentariu