Local

Comerciantii veniti la Targul de Paste, disperati din cauza lipsei clientilor – FOTO

Publicat: 24 apr. 2013

@ Iesenii vor cumpara produse mai ieftine in cadrul Targului de Paste de la Golia @ Comerciantii cu produse din lapte sustin ca vanzarile sunt afectate de scandalul aflatoxinei @ Comerciantii veniti din toate colturile tarii au expus produse traditionale si handmade

Cea de-a treia editie a targului „De Paste la Golia” s-a lansat ieri. Mai multi comercianti din judetele Iasi, Neamt, Suceava, Botosani, Covasna si Constanta expun tot felul de produse, de la cele traditionale, la cele handmade in parcarea din fata Manastirii Golia. Printre acestea au fost ouale incondeiate, cele cu margele sau iepurasi, dar si cele din miere de albine, compoturi, magiun, preparate din carne, branza, produse de patiserie, dulceturi, zacusca sau cozonaci, toate fiind preparate cu ingrediente naturale. Din pacate, prima zi nu le-a adus prea multi clienti. Comerciantii au redus preturile, pentru o placinta cu mere sau ciocolata solicitand doar 1 leu. „Avem o fabrica de paine si covrigi, unde le facem fara sa folosim E-uri, ci doar produse naturale. Am redus preturile, iar acum vin clienti carora le e foame si mai cumpara o placinta la un leu. Avem mai multe sortimente, iar de cele mai multe ori se negociaza preturile”, a spus Mariana Pauliuc, reprezentanta firmei Remina din Podu Iloaiei.
Iesenii nu s-au inghesuit insa la produsele din lapte. „Dupa data de 15, cand se iau pensiile si salariile, merge mai bine. Sunt un pic reticenti din cauza scandalului cu aflatoxina, insa speram ca o sa vina cat mai multi. Am mai participat la targuri, iar produsele sunt procesate din laptele adus de la oameni, in fabrica pe care o avem la Sipote”, a spus Vasile Holban Cristian, reprezentantul firmei SC Trans Gigel SRL.
Cei care au vrut sa cumpere produse handmade au putut alege din cele facute de adultii de la Centrul Social Educativ pentru persoane cu Dizabilitati Galata. Astfel, acestia au platit pentru un borcan de zacusca de 900 de grame, 14 lei iar pentru unul cu magiun, 10 lei. „Sunt facute toate de persoane cu varsta cuprinsa intre 19 si 31 de ani. Legumele si fructele sunt recoltate in propriul solar. Noi am luat locul I anul trecut la Festivalul Dulcetii”, a spus Iulia Ghilan, instructor de educatie din cadrul Centrului. Targul se va desfasura in perioada 22- 27 aprilie, in parcarea din fata Manastirii Golia.





Comentarii
  • La orice astfel de tirg, cum au fost si cele de la biserica din Toma Cozma, se practica preturi nesimitite. 35-40 lei/kg prajituri facute cu orice puddinguri,margarine, apa in loc de lapte, etc e curata bataie de joc. Am luat odata prajitura Alba ca Zapada de la o comercianta. Nu-mi mai trebuie a doua oara.Sincer, bunica acasa o face de zece ori mai gustoasa si chiar am calculat, iese la un sfert din pretul comerciantilor. bine ca nu-si vand marfa pe care si asa o tin in soare. Sa invete ce inseaman respectul pentru cumparator si pentru banul muncit!! Asadar, nu dati banii pe prostii!!

  • Eu merg si ma aprovizionez de la targuri, iar produsele sunt bune.Nimeni nu te obliga sa cumperi.La biserica cand se organizeaza targuri merg totdeauna si imi plac f mult produsele din carne, branzeturile, uleiurile si prajiturile.

Adauga un comentariu