Actualitate

Comisar OPC Iasi, retinut pentru 24 de ore dupa ce a fost prins ieri cu mita in masina

Publicat: 03 iun. 2016
1
Ieri, 2 iunie, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA), Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Iasi, au pus in executare mandatul de aducere, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, a unui comisar in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OPC) Iasi, cercetat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Dupa aducerea la cunostinta acestuia a calitatii de inculpat si a drepturilor procesuale, procurorul de caz a dispus masura retinerii functionarului pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat judecatorului de drepturi si libertati cu propunerea de arestare preventiva.
Conform ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, acesta este cercetat in calitate de inculpat pentru savarsirea infractiunii de luare de mita (9 acte materiale), constand in aceea ca in perioada martie-mai, impreuna cu un alt coleg de serviciu, a pretins si primit de la reprezentantii mai multor agenti economici de pe raza judetului Iasi, diferite bunuri si sume de bani, in valoare de aproximativ 1.700 lei, pentru a nu dispune masurile legale cu ocazia activitatilor de control pe linia respectarii normelor privind protectia consumatorilor.
„Precizam ca, in ziua de 27.05.2016, pe baza ordonantei de delegare dispuse de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, lucratorii D.G.A. – S.J.A. Iasi, cu sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei de Operatiuni Speciale – Serviciul de Operatiuni Speciale Iasi, au procedat la prinderea in flagrant a doi functionari din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Iasi, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. In fapt, B.L. si un coleg al sau au fost prinsi in timp ce primeau cu titlu de mita, mai multe bunuri si sume de bani de la administratorii unor societati care desfasurau activitati comerciale in zona Bazarului Iasi. Cel de-al doilea este cercetat in stare de libertate”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu