Local

Comisarii pentru protectia consumatorilor au controlat sute de firme din Iasi

Publicat: 09 ian. 2015
1

Comisarii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Iasi au efectuat luna trecuta sute de controale la operatorii economici din judet. In total, s-au derulat 270 de actiuni de control in urma carora au fost aplicate 69 de amenzi in valoare de 164.000 de lei si 44 de avertismente. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate vanzatorilor de articole si sporturi de iarna, echipamente de iarna. In total, au fost verificati 25 de operatori economici, iar la 16 dintre acestia s-au constatat abateri de la legislatia in vigoare, fiind aplicate 12 amenzi in valoare de 25.000 de lei si 6 avertismente.

Neregulile gasite au fost la etichetarea produselor. Majoritatea dintre produsele scoase la vanzare nu prezentau suficiente informatii pe etichete sau nu aveau traducerile in limba romana. Alte sanctiuni au fost aplicate in domeniul panificatiei. Au fost verificati 6 operatori economici, iar la 4 dintre acestia s-au constatat abateri de la legislatia în vigoare, fiind aplicate 4 amenzi în valoare de 7.500 lei. In cadrul tematicii de control privind modul de respectare a prevederilor legale în saloanele de masaj, întretinere corporala, coafura, frizerie, au fost controlate 19 firme, iar la 7 dintre acestea s-au constatat abateri de la legislatia in vigoare.

In urma verificarilor, au fost aplicate 5 amenzi contraventionale în valoare de 10.000 lei si 4 avertismente. In luna decembrie, iesenii nemultumiti au depus 287 de reclamatii. Acestea au avut ca principal obiect de activitate facturare consum energie electrica, facturare energie termica, facturare servicii telefonie mobila, facturare consum apa, refuz reziliere contracte telefonie/CATV, servicii furnizare internet, bunuri de folosinta îndelungata defectate în perioada de garantie, produse alimentare neconforme, încaltaminte, preturi care nu coincid cu cele afisate la raft, servicii financiare, servicii transport persoane, servicii de curierat.

Adauga un comentariu