Actualitate

Comisarul european pentru Afaceri Interne vrea România, Bulgaria și Croația în Schengen

Publicat: 08 mai 2020

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a afirmat că, pentru început, vrea ca România, Bulgaria şi Croaţia să adere la spaţiul Schengen.

Ylva Johansson a reamintit că, atunci când a fost creat spaţiul Schengen de cinci ţări în 1985, Zidul Berlinului era încă era un simbol al Europei divizate de Războiul Rece şi milioane de europeni nu puteau călători în mod liber.

În ultimii ani, spaţiul Schengen a suferit lovituri succesive, de la criza migraţiei la pandemia de COVID-19, confruntându-se cu obstacole repetate în calea obiectivului postbelic al integrării europene. De asemenea, actualele restricţii de circulaţie cântăresc greu asupra sectorului turistic european, unul dintre cele mai lovite de pandemie, ca şi asupra comerţului şi transporturilor pe continent, care traversează cea mai gravă recesiune.

”Pe termen lung, trebuie să acţionăm mai bine decât să revenim la status quo. Trebuie să actualizăm şi să consolidăm suplimentar spaţiul Schengen. Pentru început, vreau ca Bulgaria, România şi Croaţia să adere”, a spus comisarul european pentru afaceri interne, menţionând cele mai noi membre ale UE.

Comentarii
  • Initiativa ar fi trebuit sa porneasca si de la Iohanis,care de 6 ani si este domeniul sau de munca ,al presedintelui.Dar el se ocupa de pesedisti,care de bine, de rau, au facut posibila intrarea Romaniei in NATO,pe vremea guvernului Nastase.

Adauga un comentariu