International

Comisia Europeana, TINTA pentru jihadisti

Publicat: 21 sept. 2014
1
Potrivit radioteleviziunii publice olandeze NOS, Comisia Europeana (CE) figureaza printre tintele posibile ale jihadistilor care se intorc din Siria. Aste, cel putin doua dintre persoanele arestate de autoritatile belgiene au venit de la Haga si pregateau un atentat, una dintre tinte fiind „cladirea Comisiei Europene din Bruxelles”.
„Comisarii nu erau vizati individual. Actiunea trebuia sa arate ca atacul asupra Muzeului Evreiesc, cu scopul de a ucide cat mai multe persoane”, au precizat jurnalistii de la NOS, citand o sursa anonima. Suspectul din atentatul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles din luna mai, care a ucis patru persoane, este francezul Mehdi Nemmouche, care a petrecut mai mult de un an in Siria in randurile extremistilor islamisti si este in prezent detinut in Belgia, fiind acuzat de „crima legata de o organizatie terorista”.
In cladirile Comisiei din Bruxelles lucreaza mii de functionari, printre care inalti responsabili de gestionarea zilnica a Uniunii celor 28 de tari. La Bruxelles se afla si cartierul general NATO si mai multor altor companii si organizatii internationale, dar masurile de securitate pe care ele le adopta sunt discrete. Pana in prezent, autoritatile belgiene au impiedicat mai multe atentate ale jihadistilor intorsi acasa, dupa ce au luptat in Siria si care sunt simpatizanti ai grupului Statul Islamic. Se estimeaza la circa 400 numarul de cetateni belgieni care au plecat sa lupte in Siria, dintre care aproximativ 90 s-au intors, potrivit Agerpres.
Adauga un comentariu