National

Comisia juridica a decis ca Sebastian Ghita poate fi retinut, dar nu poate fi arestat

Publicat: 29 mart. 2016
1
Deputatul Sebastian Ghita a fost audiat astazi in legatura cu solicitarea DNA de retinere si arestare preventiva a sa. In urma sedintei Comisiei juridice in care s-a votat cererea DNA privind retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului, fiind prezenti 16 deputati din totalul de 25 de membri, au decis ca Sebastian Ghita poate fi retinut, insa arestarea lui nu paote fi posibila, deoarece nu au fost destule voturi pentru aprobarea acesteia. Parlamentarul de Prahova a adus doua dosare voluminioase in care s-ar afla probe, sustinand ca are dovezi in apararea sa. Acesta a fost insotit de trei avocati.
El a spus ca va sustine declaratii de presa dupa sedinta Comisiei juridice. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au cerut Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului independent Sebastian Ghita, acesta fiind acuzat de dare de mita, santaj, cumparare de influenta si alte infractiuni. Votul in plen este programat maine.Nu mai putin de sapte capete de acuzare au fost formulate de procurorii anti-coruptie in dosarul care-l vizeaza pe Ghita, printre care dare de mita si santaj. In referatul procurorilor este descris un intreg mecanism prin care deputatul oferea o „bucatica de putere” pentru protectie.
Comentarii
  • Ce este bataia asta de joc NENOROCITILOR? Haideti ROMANI TREZITI-VA.Haideti sa facem o revolutie adevarata, sa fuga toti parlamentarii ca sobolanii prin subsolurile parlamentului.

Adauga un comentariu