Local

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță calificarea lui Vlăduț Simionescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Publicat: 16 iun. 2021
Jocurile Olimpice de la Tokyo
Jocurile Olimpice de la Tokyo

Așa cum v-am mai informat, Campionatul Mondial de judo pentru seniori de la Budapesta a adus sâmbătă confirmarea că Vlăduț Simionescu (31 de ani), pregătit la CS POLITEHNICA IAȘI de antrenorul Costel Năftică, a obținut calificarea, directă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Lipsea atunci doar anunțul oficial, care a venit astăzi, mai întâi din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, iar diseară este așteptat cel din partea Federației Internaționale de Judo.

„Mi-am dorit foarte mult un rezultat bun la Mondiale. Calificarea la Jocurile Olimpice nu o puteam rata, dar mi-am dorit să ajung în blocul final. Mai este puțin timp până la Jocurile Olimpice și trebuie să mă focusez 100%. Sunt mulțumit pentru că din punct de vedere fizic am fost foarte bine pregătit, însă nu și mental și cred că aici trebuie să lucrez mai mult în următoarea perioadă. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine până acum, voi avea nevoie de sprijinul vostru și în săptămânile care ne mai despart de competiția supremă”, ne declara Vlăduț Simionescu acum câteva zile.

Concursul de judo de la Tokyo este programat între 24 și 31 iulie, iar Vlăduț va lupta probabil pe 30 iulie. Simionescu n-a avut deloc pauză după Mondiale, iar de luni se pregătește acasă până duminică, atunci când va pleca în cantonamentul de la Poiana Brașov. Va rămâne acolo până pe 11 iulie, când se va deplasa la Izvorani, plecarea spre Tokyo fiind prevăzută pentru 17 iulie.

„CS POLITEHNICA IAȘI împreună cu toți suporterii ieșeni am fost convinși că Vlăduț Simionescu va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Îl felicităm pentru această performanță și-i urăm mult succes în tentativa sa de a reprezenta cu cinste România și Iașul la cea mai importantă competiție sportivă” – prof. Vasile Manole, directorul CS POLITEHNICA IAȘI.

Comentarii
Adauga un comentariu