Sport

Angel Mititelu s-a intors victorios din Vietnam

Publicat: 02 oct. 2003
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angel Mititelu s-a intors victorios din Vietnam
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:42226;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Sportivul iesean a devenit campion mondial la stilul viet-vo-dao •Principala problema cu care se confrunta Angel este lipsa banilor •Ieseanul si-a platit singur drumul pana in Vietnam

Succesele pe linie ale practicantilor de karate traditional i-au facut, in ultimii ani, pe pasionatii artelor martiale din Iasi sa creada ca doar la acest stil se pot naste mari campioni. Ei bine, Angel Mititelu vine sa demonstreze ca si la alte discipline se pot obtine rezultate remarcabile, el devenind recent campion mondial la stilul vovinam viet-vo-dao. Mai putin popularizat in Romania, acest stil a adunat mii de practicanti in intreaga lume, iar in Iasi, la antrenamentele clubului Phuong, desfasurate la grupul de sali CSS Unirea, vin zilnic aproximativ 70 de tineri.
La acest club, Angel Mititelu (2 Dang) este atat elev al directorului tehnic Florin Macovei (3 Dang), cat si profesor, antrenand deja o echipa pentru Europenele ce vor avea loc la Paris, in Franta, in perioada 1-2 noiembrie.
Fondat pe plan mondial din 1939, dar patruns in Romania de putin timp, stilul vovinam viet-vo-dao este privit in Vietnam, tara de origine, ca sport national, mult mai iubit decat fotbalul. Televiziunea nationala din tara asiatica a transmis in direct Campionatele Mondiale, iar apoi si-a sufocat telespectatorii cu reluari, succesul lui Angel Mititelu, dupa o finala (la lupta, categoria 75 kilograme) cu un reprezentant al gazdelor capatand alte valente in acest context. Nici Florin Macovei nu a ramas mai prejos, medalia de bronz la tehnica arme intregind palmaresul delegatiei romane. Din pacate, cum nu este pentru moment o disciplina olimpica, vovinam viet-vo-dao duce lipsa de sponsori, insusi campionul mondial cheltuind din buzunarul propriu pentru deplasarea in Vietnam. Se spera insa ca in scurt timp lucrurile sa se schimbe, pentru ca, asa cum a declarat Angel, „romanii au multe de spus in artele martiale”. Primul prilej pentru a demonstra acest lucru iesenii il vor avea la Europenele din noiembrie, iar in 2005, Angel Mititelu va trebui sa-si apere titlul, la Mondialele din Statele Unite.
George HEISU

Adauga un comentariu