Economic Local

Aproape 30.000 de ieseni sunt asteptati la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi

Publicat: 09 aug. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aproape 30.000 de ieseni sunt asteptati la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi
1

Intra pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi si vezi daca te afli pe lista celor care trebuie sa se prezinte, de urgenta, la sediul institutiei. 26.859 de ieseni sunt asteptati in zilele de luni, marti, joi, vineri, intre orele 8:30 – 16:30 si miercuri, intre orele 8:30 – 18:30 la ghiseele unitatii pentru ridicarea carnetelor de munca.

Din 2011, cartile de munca sunt doar in format electronic si titularii sunt obligati sa isi ridice vechile carnete. Desi au trecut sapte ani, aproape 30.000 de ieseni care lucrau pana atunci cu carte de munca nu au venit nici pana acum sa isi ridice documentul.

"Titularul carnetului de munca se va prezenta cu actul de identitate. În situatii exceptionale, o alta persoana decât titularul se poate prezenta cu împuternicire notariala speciala pentru ridicarea carnetului de munca, însotita de copia actului de identitate al titularului si propriul act de identitate. Masurile de protectie a datelor cu caracter personal nu ne permit publicarea unor informatii mai exacte cu privire la titularii carnetelor de munca. Pentru verificarea identitatii, titularul cu numele publicat pe site-ul nostru se poate interesa la numarul de telefon 0232/257.100 int 139/127 sau la sediul nostru cu cartea de identitate. Persoanele care deja si-au ridicat carnetul de munca de la institutia noastra vor aparea pe lista publicata pâna la actualizarea acesteia. Carnetul de munca este un act de o importanta majora pentru titular, deoarece este documentul pe baza caruia se dovedeste vechimea în munca, profesie si specialitate acumulata pâna la 31 decembrie 2010, precum si stagiul de cotizare pentru pensionare înregistrat pâna la 1 aprilie 2001", au spus reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Iasi. Acestia au precizat ca iesenii vin sa ridice carnetul de munca doar in momentul in care intocmesc dosarul de pensionare.

 

Adauga un comentariu