Magazin

De ce aleg femeile sa devina prostituate

Publicat: 03 iul. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
De ce aleg femeile sa devina prostituate
1

Multe femei decid sa devina prostituate din propria lor vointa. Afla de ce. Prostituatele de clasa mijlocie lucreaza in saloane de masaj, cluburi de noapte si bordeluri. Ele provin in principal din Europa de Est, din tari precum Ucraina, Rusia, Bulgaria, Romania, Polonia si tarile din fosta Iugoslavie.

Abuzurile sexuale

Pentru femeile care au fost abuzate in copilarie si cele ale caror mame au jucat rolul unui obiect sexual probabilitatea sa devina prostituate este mai mare. Experientele traumatice in care alte persoane au avut putere asupra trupului lor, le-au invatat sa separe emotiile de corp, iar acest mod de se percepe le-a ajutat sa supravietuiasca. Unele prostituate spun ca sexul cu un client nu le afecteaza deloc.

Motivele economice sunt cruciale

Unii autori de specialitate sustin ca femeile devin prostituate exclusiv din motive economice. Ele sunt fortate sa se prostitueze de catre piata fortei de munca deoarece nu au alta optiune. Cu toate acestea, alti autori considera ca, pe langa motivele economice, exista si alte explicatii posibile, cum ar si placerea (care are, de asemenea, o latura financiara).

Prostituatele se bucura de ceea ce fac

In cercetarile sale, Popov a intalnit prostituate care se bucurau de sex, iar aceasta slujba era o consecinta logica pentru ele, dar a constatat ca sunt putine de acest fel. Un alt autor, Kanduc, a remarcat ca activitatea unei prostituate ofera femeilor o viata interesanta, un anumit tip de independenta in exercitarea acestei „slujbe”. Isi fac relatii interpersonale interesante, intalnesc diferite persoane renumite si au parte de alte experiente de care femeile „traditionale” sunt private.

Acest lucru a fost confirmat si de catre una dintre prostituate: „In aria mea de afaceri nu am un program stabilit dupa care trebuie sa lucrez. Incep cand vreau, termin cand vreau. Nu am un sef care sa stea in mod constant cu ochii pe mine. Sunt independenta.”

Cata importanta are saracia?

Este adevarat ca in cea mai mare parte femeile decid sa devina prostituate din motive economice, dar aproape niciodata nu iau o astfel de decizie din cauza saraciei „adevarate”. Ele fac aceasta activitate pur si simplu pentru ca vor sa o duca mai bine. Asta inseamna ca unele femei au deja un loc de munca si lucreaza ca prostituate doar pentru a castiga un venit suplimentar. Cele mai multe o vad ca pe un serviciu de tranzitie, o oportunitate de a-si creste veniturile, dupa care vor sa se reintoarca la o societate „normala” cat mai curand posibil. Aceste femei nu se considera prostituate deoarece cred ca vor avea acest job doar pentru o perioada scurta de timp. Ele cred ca nu trebuie sa intre in prostitutie atat de adanc incat sa nu mai poata iesi si sa reintre in lumea oamenilor normali. Cum spune Rebeka, o astfel de femeie: „Desi fac sex pe bani, nu sunt o prostituata. Am mandria mea.”

Drumul inapoi nu este usor

Se pare insa ca drumul de la prostitutie inapoi la viata normala e unul lung. Si destul de multe prostituate nu isi imbunatatesc stilul de viata in ciuda unui venit destul de ridicat. In schimb, ele sfarsesc pe o scara mai joasa decat atunci cand au inceput. Nu stang bani, ci ii cheltuie pe bunuri de consum care le dau un statut. Ca un fel de compensatie.
Cand renunta la prostitutie, nu au mai multe resurse financiare stranse din urma acestei activitati. Rebeka ne spune cum se intampla de obicei: „dupa ce ai terminat de lucru, se organizeaza o petrecere cu bauturi (…). Acolo mi-am cheltuit cea mai mare parte din banii pe care i-am castigat. Si erau destul de multi.”
Barurile de prostituate sunt in plina expansiune si nu sufera fluctuatii precum saloanele de masaj. Munca este realizata de „forta de munca calificata”, precum „maseuri”, „dansatori”, „artisti” etc. Din moment ce munca lor este sa danseze (sa faca streaptease), le este strict interzis de proprietari sa lucreze ca prostituate. Cu toate acestea, in acord cu un client, ele pot sa ofere servicii sexuale complete.

Adauga un comentariu