Local

Inadmisibil! Bataia de joc a medicului Danila.

Publicat: 15 apr. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Inadmisibil Bataia de joc a medicului Danila.
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:57373;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Medicul Vlad Danila, de la Clinica Oto-Maxilo-Faciala, a refuzat sa consulte un tanar care reprezenta o urgenta, pe motiv ca mai exista si ambulatoriu de specialitate •Dupa ce patronul bolnavului a facut scandal, Bogdan Zbant a fost primit in cabinet •Tanarul a fost trimis la clinica mentionata de catre medicul stomatolog, care, in urma consultatiei, a considerat ca este vorba de o urgenta

Desi avea o durere insuportabila de dinti, ieri, un tanar in varsta de 21 de ani a fost purtat de la Ana la Caiafa, intre cabinetele medicale si clinicile de specialitate inainte de a beneficia de o consultatie stomatologica. Bogdan Zbant, din Iasi, avea o durere cumplita de dinti, iar obrazul drept cu tot cu gura i se umflase foarte mult. Ieri dimineata, baiatul s-a prezentat la Clinica Oto-Maxilo-Faciala de la Spitalul Sf. Spiridon si ,fara sa primeasca nici o consultatie, a fost trimis la Ambulatoriu, cabinetele stomatologice din Bolta. Aici nu se facea nici o consultatie, deoarece era sterilizat instrumentarul. Innebunit de durere, Bogdan Zbant s-a prezentat la serviciu. Vazand in ce stare se afla, patronul societatii comerciale la care lucra a mers cu baiatul la un cabinet stomatologic particular, unde se faceau si interventii de mica chirurgie. Dupa ce l-a consultat, medicul stomatolog l-a trimis la Clinica Oto-Maxilo-Faciala, deoarece era un caz urgent. Impreuna cu patronul, baiatul s-a reintors la clinica de la Spitalul Sf. Spiridon. Aici, a fost din nou refuzat, pe motiv ca atat asistentele medicale, cat si medicii sunt satui de patroni. Probabil medicii nu au inteles ca cel bolnav nu era patron, dar in momentul in care o persoana ajunge la spital, medicul este obligat sa-i acorde ingrijirile medicale, indiferent daca este patron sau maturator. „Asa ceva nu am mai intalnit. Vii cu bolnavul la usa medicului si esti refuzat. Daca in cabinet era un bolnav, as fi asteptat pana se termina consultatia. Usa de la cabinet era deschisa si, in afara de medic si asistente, nu mai era nimeni. Dupa ce am facut scandal, salariatul a fost luat in cabinet. Eu, ca angajator, daca nu platesc datoriile la Casa de Asigurari, mi se blocheaza conturile in banca, dar cand ajungi la medic, esti tratat cu indiferenta. Medicul stomatolog de la cabinetul particular mi-a spus sa-l ducem la urgente”, a declarat patronul societatii la care lucreaza Bogdan Zbant.

Iesiti afara!

Ieri dupa-amiaza, medic de garda la sala de urgente a clinicii mentionate era dr. Vlad Danila. Acesta a tinut sa precizeze ca bolnavul nu era o urgenta, afirmatie pe care a facut-o fara sa consulte pacientul. Mai mult, reporterul cotidianului ZIUA de Iasi a fost dat afara din cabinet si a fost amenintat ca va fi actionat in instanta. „Un abces vestibular nu este o urgenta. Iesiti, afara, pentru ca vorbiti la pereti. Chem paza daca nu parasiti cabinetul. Nu am ce sa discut cu dumneavoastra”, a declarat foarte iritat dr. Vlad Danila. Este posibil ca si alti bolnavi sa fie nevoiti sa suporte acelasi comportament al medicului respectiv. Conform declaratiilor facute de Bogdan Zbant, medicul Danila i-a facut o incizie si l-a chemat din nou astazi dimineata. „Mi-a dat drumul la infectie si mi-a dat un tratament cu antibiotice. Mi-a spus sa revin neaparat maine (n.r. – astazi) dimineata. Am niste dureri ingrozitoare. Nu pot sa mananc si sa dorm de trei zile. Am luat antibiotice, dar fara nici un efect”, a declarat Bogdan Zbant. Ceea ce insa nu a luat in consideratie medicul iesean este ca nimeni nu vine la spital pentru a enerva sau deranja medicii. Acestia sunt obligati sa acorde ingrijiri medicale oricarei persoane care se adreseaza unitatilor medicale.
Magda OLTEANU

Adauga un comentariu