Magazin

Mamaliga si painea omoara romanii

Publicat: 27 nov. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mamaliga si painea omoara romanii
1

Orice om e conceput sa traiasca 160 de ani, sustin geneticienii de la Academia Rusa de Stiinte Medicale. Viciile si stresul fac însa ca speranta medie de viata pe glob sa fie de 70-85 de ani.
Viciile, mâncarea modificata genetic pe care aproape nu avem cum sa o evitam, stresul cotidian si poluarea din marile orase scurteaza simtitor din “traseul” fiecarui om, la unii mai mult, la altii mai putin.
Diferenta este data de amploarea abuzurilor asupra propriului corp, dar si de rezistenta celulelor la fiecare „atac”. „Organismul uman se transforma la fiecare sapte ani, îndeplinind, astfel, un ciclu de dezvoltare. Din acest motiv, periodic ni se schimba fizionomia, constructia corpului, ne maturizam si, în final, îmbatrânim. Este un proces natural. Biologii si geneticienii au demonstrat ca organismul nostru poate îndeplini circa 22 de astfel de cicluri, adica are durata de viata de aproape 160 de ani. Asa se explica faptul ca în zone precum Tibet sau Caucaz au fost semnalate cazuri de deces la peste 140 – 150 de ani”, ne-a explicat Stefan Manea, inginer chimist si director al firmei de produse naturale Hofigal.

„Faceti-va pâinea în casa”

„Din cauza stilului de viata însa, perioada la care se produce maturizarea sau deteriorarea celulara se poate scurta, cu alte cuvinte îmbatrânim mai repede. Din acest motiv, unii oameni mor mai tineri, altii mai în vârsta”, a continuat chimistul. Principala solutie pe care specialistul o vede pentru a avea o viata lunga si sanatoasa este adoptarea unui stil de viata echilibrat, în zone nepoluate, o alimentatie potrivita si eliminarea totala a viciilor. „Orientarea spre alimentele netratate chimic si nemodificate genetic nu trebuie sa ramâna doar o moda, ci sa însemne normalitate. Faceti- va pâine în casa, daca se poate neagra si evitati marile aglomerari urbane”, au fost cele mai importante recomandari pe care specialistul ni le-a facut.

Tutun. Fiecare pachet scurteaza viata cu 4 zile

Un fumator care consuma în medie un pachet de tigari pe zi ramâne cu o speranta de viata extrem de scazuta. Asta pentru ca 20 de tigarete zilnic scurteaza viata cu patru zile. Un calcul simplu arata ca în 20 de ani de viciu, o persoana îsi consuma 80 de ani. „Nici un organ sau parte a corpului nu scapa de atacul substantelor din tigari”, a spus Stefan Manea.

Alcool. Peste 100 ml pe zi scurteaza viata cu doua zile

„Alcoolul în exces produce pagube semnificative. Consumul zilnic a mai mult de 100 ml de licoare bahica ne ia doua zile din anii pe care îi avem de trait”, apreciaza chimistul. Vinul este o bautura recomandata de medici pentru ca are o cantitate mare de rezveratrol (substanta aflata în bobul de strugure), care regleaza functionarea inimii si circulatia sângelui. „Alcoolul care se consuma acum, aproape artificial, tratat chimic, ajunge sa faca ravagii în organism”, a explicat Manea.

Pâinea alba si mamaliga. Consumul regulat ne ia 10 ani din viata

Pâinea alba si mamaliga consumate în mod regulat ne reduc viata cu 10 ani. Asta din cauza pesticidelor, a îngrasamintelor chimice cu care materia prima (grâul sau porumbul) a fost tratata, dar si a metodelor nocive de preparare si de pastrare. „Malaiul degerminat este cea mai mare pacaleala! Practic, nu contine aproape nimic hranitor, ba mai mult, la eliminarea germenelui din bobul de porumb se folosesc mai multe substante daunatoare”, ne-a spus Stefan Manea.

Stres si poluare. Viata în marile orase ne taie 6 ani

Viata în marile centre urbane este nociva. Aerul poluat inhalat de o persoana cu dezvoltare normala reduce viata acesteia cu pâna la sase ani. „Reziduurile din combustibili si praful patrund în plamâni, iar de acolo, prin sânge, ajung sa afecteze toate organele. Stresul deterioreaza, în primul rând, celulele nervoase, dar ajunge «sa ne puna în piuneze» si ficatul, sa ne perturbe si functionarea inimii sau a rinichilor”, ne-a explicat chimistul.

„Studiul vietii”, facut în Caucaz

Geneticienii de la Academia Rusa de Stiinte Medicale din Moscova au pus la punct un studiu despre evolutia celulara a organismului uman. Ei au cercetat mai multe persoane din Caucaz, care au reusit sa atinga vârsta de 150 de ani. Teoria lor, cum ca am fi programati sa traim 160 de ani (adica sapte cicluri de reînnoire celulara) a fost editata în cartile „Studiul vietii” si „Cazul din Caucaz”, doua materiale de referinta în literatura de genetica.Stefan Manea

Cine este Stefan Manea?

Stefan Manea (73 de ani) este inginer chimist si director al fabricii de produse si suplimente naturale Hofigal. Deschisa chiar la începutul anilor ’90, societatea detine în acest moment zeci de brevete pentru mai multe tratamente din plante. Ceea ce îl deosebeste pe Manea de restul producatorilor de suplimente naturale e tocmai atentia pentru culturile ecologice. Si-a început cariera ca inginer chimist într-un combinat, ba chiar a participat la patentarea unui pesticid pentru agricultura. Însa a înteles repede cât de nocive sunt acestea pentru oameni.

Adauga un comentariu