Eveniment-Social

Medic chirurg acuzat de moartea unei femei

Publicat: 05 iul. 2005
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medic chirurg acuzat de moartea unei femei
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:60169;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Familia unei femei in varsta de 45 de ani il acuza pe medicul Ion Simon de la Spitalul CF ca a gresit o operatie, fapt care a dus la decesul pacientei •Medicul i-a facut pacientei o biopsie dar, in urma interventiei, femeia a sangerat foarte mult si ulterior a murit •”A fost incompetenta, nu s-au ocupat de ea. Sotia mea a murit pentru ca a pierdut mult sange”, a declarat Vasile Lungu, sotul femeii care a murit •Chirurgul Simon a confundat o tumora de piele cu una de san

Moartea unei paciente in varsta de numai 45 de ani a devenit in ultima perioada de timp subiect de discutie pentru medicii specialisti de la Spitalul CF. Asta deoarece medicii sunt uimiti de faptul ca pacienta Viorica Lungu a putut sa moara in urma unei banale biopsii, operatie executata de medicul chirurg Ion Simon. Deja medicii soptesc intre ei ca femeia a murit cu zile si ca ar fi vorba despre un caz de culpa medicala in cazul Vioricai Lungu. Trebuie facuta precizarea ca biopsia este o interventie prin care se extrage o portiune de tesut pentru a fi examinat in vederea stabilirii daca un pacient suspect de cancer are sau nu aceast diagnostic. De asemenea, tot prin acest procedeu se stabileste si ce tip de tumora este, maligna sau benigna. Numai ca, dupa efectuarea biopsiei, Viorica Lungu a inceput sa sangereze foarte mult, ceea ce a dus la concluzia ca medicul i-a sectionat vasele de sange din interiorul sanului de unde s-a extras proba pentru laborator. Dupa sectionarea vaselor de sange nu s-a intervenit cu nimic. Din acest motiv s-a declansat o hemoragie masiva si, de aici, aparitia imediata a infectiei. Conform informatiilor detinute in prezent, chirurgul Simon a confundat o tumora de piele cu una de san. Practic, tumora era pe piele si nu in interiorul sanului, asa cum a crezut dr. Simon. In timpul interventiei de biopsie, medicul a trecut dincolo de tumora si a ajuns pana in interiorul sanului, unde a sectionat vasele de sange. Din cauza hemoragiei masive, sanul femeii a devenit gigant. „A fost incompetenta clara. Nu s-au ocupat cum trebuie de ea. Sotia mea a murit pentru ca a pierdut mult sange. Sotia mea a dat si bani pentru ca altfel nici nu s-ar fi uitat macar la ea”, a declarat Vasile Lungu, sotul femeii care a decedat. Vasile Lungu ar vrea sa nu se renunte atat de usor, si ar dori ca autoritatile statului sa faca lumina in acest caz. Singurul aspect care ar impiedica finalizarea demersurilor sale este lipsa banilor. „Eu sa ma mai consult si eu cu alti medici sa vad daca voi sesiza Colegiul medicilor sau Parchetul, problema este ca noi nu avem bani de umblat pe drumuri”, a mai spus Vasile Lungu.

Chirurgul a mers pe bajbaite

Din punctul de vedere al medicului Ion Simon, lucrurile sunt foarte simple si nu intelege de ce se face atat de mult scandal. Acesta spune ca femeia a murit de cancer si ca sangerarea s-a produs din cauza faptului ca tumora presa vasele de sange. Totusi, declaratiile sale arata ca in cazul acestei paciente a cam umblat pe bajbaite. „I-am facut prima data o punctie si nu a iesit cancer. Dupa aceea i-am facut o biopsie si tot nu a iesit cancer. Intre timp plaga sangera. Am putut sa-mi dau seama insa ca este vorba despre o tumora dupa aceea si am intervenit pentru a o scoate. Asta pentru ca tumora presa vasele de sange”, a declarat medicul Ion Simon.
A fost ultima interventia a medicului pentru ca la scurt timp femeia a decedat. Totusi, in ciuda celor sustinute de medicul Ion Simon, pe fisa pacientei este trecut faptul ca avea un cancer de piele la nivelul sanului. Medicii de specialitate sustin ca o tumora de piele nu poate presa vasele de sange astfel incat sa se ajunga pana la obturarea acestora si declansarea unei hemoragii. Ce fel de investigatii medicale a efectuat dr. Simon pacientei de nu a putut observa ca tumora este la suprafata, si nu in interiorul sanului? De unde a extras tumora chirurgul Simon, daca a efectuat doar o incizie pentru a obtine o proba de laborator?
Ovidiu NEMTANU

Adauga un comentariu