Magazin

Remediu pentru ciuperca unghiei cu otet si bicarbonat

Publicat: 11 iun. 2018
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Remediu pentru ciuperca unghiei cu otet si bicarbonat
1

Stiai ca ciuperca unghiei poate fi tratata cu otet de mere si bicarbonat de sodiu? Citeste in continuare pentru a afla cum!

Aceasta problema de sanatate, numita si onicomicoza, este provocata de proliferarea excesiva a dermatofitelor sau a drojdiilor. In general, ciuperca unghiei nu constituie o boala grava, insa poate modifica culoarea, textura si forma unghiilor. Printre tratamentele pentru care putem opta se numara un remediu pentru ciuperca unghiei cu otet de mere si bicarbonat de sodiu.

Principala cauza a ciupercii unghiei este contactul direct cu obiecte contaminate, precum podelele sau incaltarile murdare. Aceasta infectie poate avea la baza si slabirea sistemului imunitar sau transpiratia excesiva.

Desi initial este posibil sa o trecem cu vederea, la cateva zile de la declansarea infectiei fungice, unghiile vor capata o nuanta galbuie. In plus, ele vor deveni mai fragile si se vor rupe foarte usor.

Vestea buna este ca avem la dispozitie numeroase remedii si produse ale caror ingrediente pot elimina ciupercile inainte ca acestea sa provoace complicatii. Otetul de mere si bicarbonatul de sodiu prezinta un efect antifungic care accelereaza vindecarea, fara a provoca reactii adverse.

In cele ce urmeaza iti vom prezenta beneficiile otetului de mere si ale bicarbonatului de sodiu, precum si pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a prepara remediul.

Otetul de mere si bicarbonatul de sodiu, un excelent remediu pentru ciuperca unghiei
Otetul de mere si bicarbonatul de sodiu sunt alternative naturale pentru a elimina ciupercile care altereaza structura unghiilor. Tratamentul de mai jos stopeaza proliferarea microorganismelor, prevenind slabirea, ingalbenirea si decolorarea sau inchiderea la culoare a unghiilor.

Desi nicio infectie fungica nu poate fi vindecata peste noapte, aplicarea regulata a urmatorului remediu previne ruperea unghiilor.

Trebuie insa sa avem o igiena adecvata. Pentru a modifica mediul de care ciupercile au nevoie pentru a se dezvolta, igiena picioarelor este indispensabila.

Beneficiile otetului de mere

Otetul de mere este obtinut prin fermentarea merelor, un proces prin care sunt eliberate anumite bacterii si drojdii sanatoase. Pe langa faptul ca ofera o aroma acida, aceste microorganisme benefice au proprietati antifungice si antibacteriene care pot proteja corpul uman.

  • Otetul de mere contine acid malic si acid acetic, 2 substante alcaline care stopeaza infectiile cu drojdii.
  • Aplicarea regulata de otet de mere modifica mediul de care ciupercile au nevoie pentru a se reproduce, eliminand infectiile.
  • Otetul de mere este bogat in bioflavonoide, vitamine, minerale si fibre care, printre altele, sustin sanatatea pielii.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un produs natural folosit pentru gatit, in gospodarie si in scop medicinal.

  • Proprietatile sale antiseptice, alcaline si antimicotice tin sub control diverse tipuri de infectii interne si externe.
  • Aplicarea topica de bicarbonat de sodiu faciliteaza indepartarea celulelor moarte care se acumuleaza pe suprafata pielii. Totodata, acest produs inhiba dezvoltarea ciupercilor care pot infecta unghiile.
  • Bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a regla pH-ul pielii. Acesta combate transpiratia excesiva si alti factori care faciliteaza dezvoltarea ciupercilor si a bacteriilor.
  • Efectul sau de albire poate reda nuanta naturala a unghiilor, eliminand portiunile inestetice galbene sau maronii.

Cum sa prepari acest remediu pentru ciuperca unghiei cu otet de mere si bicarbonat de sodiu

Pentru a aplica acest remediu pentru ciuperca unghiei, nu trebuie sa urmezi decat 2 pasi simpli:

  • Mai intai, aplica otetul de mere direct pe unghii.
  • Apoi, dupa ce au trecut mai mult minute, foloseste bicarbonat de sodiu pentru a intensifica efectul antifungic al otetului.

Ingrediente

  • 6 cani (1,5 l) de apa
  • ½ cana (125 ml) de otet de mere
  • 7 linguri si ½ (75 g) de bicarbonat de sodiu

Instructiuni

  • Incalzeste apa si ia-o de pe foc inainte sa devina prea fierbinte. Adauga otetul de mere.
  • Inmoaie-ti picioarele in acest amestec si lasa-l sa actioneze 15 minute, apoi sterge-te bine.
  • Aplica bicarbonatul de sodiu cu miscari blande de masaj, pentru a exfolia pielea.
  • Aplica bicarbonat direct pe unghii si lasa-l sa actioneze inca 15 minute.
  • Clateste-te cu apa calda si usuca-ti picioarele din nou.
  • Repeta acest tratament in fiecare noapte pentru a imbunatati aspectul unghiilor afectate.

Retine faptul ca, desi acest remediu te poate ajuta sa elimini ciuperca unghiei, rezultatele dorite nu vor aparea dupa doar o singura aplicare. Este esential sa fii consecvent si sa expui ciupercile constant unui mediu acid pentru a le ucide.

Comentarii
  • Acum șase luni am folosit Exofeet Oil. De asemenea, mi-a plăcut foarte mult acest remediu. Mă ajută foarte mult, este ieftin și nu are miros neplăcut. Cel mai important, este un produs natural. Nu am avut nicio recidivă. După un curs de folosire, am uitat complet despre ciuperca unghiilor la picioare. Îl recomand.

Adauga un comentariu