News Flash:

Reteta prajitura Mos Nicolae. Este foarte usor de facut si e pe placul tuturor

6 Decembrie 2018
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7204 RON (-0.0027)
USD: 4.2231 RON (+0.0128)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
prajitura mos nicolae

Mos Nicolae. Prajitura lui Mos Nicolae este o prajitura veche, numai buna iarna si pe gustul lui Mos Nicolae.

Mos Nicolae. Reteta este foarte usor de facut, ingredientele sunt la indemana, iar reusita prajiturii garantata.

Ingrediente

  • Doua cani de faina (cani de 200 de mililitri)
  • Doua linguri de faina in plus
  • O lingurita de praf de copt
  • O jumatate de lingurita de sare 
  • 200 de grame de unt
  • O cana de zahar (tot de 200 de mililitri)
  • O lingura de esenta de vanilie
  • Coaja rasa de la o portocala
  • Patru oua
  • 150 de grame iaurt
  • Trei linguri de lapte. 
  • 100 de grame de stafide negre
  • 100 de grame de stafide albe
  • 100 de grame de miez de nuca maruntit
  • 200 de grame de seminte de susan 
  • O mana de fistic maruntit.

Pentru glazura 

  • 100 de grame de smantana
  • Cinci linguri de zahar
  • Esenta de vanilie

Mos Nicolae. Preparare

→ Unge o tava rotunda cu o bucatica de unt si tapeteaza-o cu putina faina. 
→ Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Cerne amestecul si lasa-l deoparte. Pune in faina stafidele si toate semintele si nucile si amesteca usor sa se imprastie in mod egal.

→ Untul, lasat la temperatura camerei, circa 30 de minute, ca sa se inmoaie, se amesteca bine cu zaharul, pana rezulta o crema de unt. Adauga coaja de portocala si vanilia, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

→ Adauga iaurtul in care ai pus laptele si ai omogenizat bine, iar la final pune faina si amesteca usor, pana ce aceasta este bine incorporata.
→ Rastoarna compozitia in vasul pentru copt (o poti coace intr-o forma de chec sau in tava clasica de aragaz) si coace prajitura, in cuptorul incins in prealabil, circa 40-45 de minute pana in momentul in care se rumeneste frumos.

→ Inainte de a scoate prajitura din cuptor, trebuie incercata cu un pai.
→ Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit bine.
→ Glazura se pregateste in momentul in care blatul s-a racit si a fost scos din tava. Amesteca smantana, zaharul si un praf de sare intr-un vas si pune-l pe foc. Amesteca pana ce zaharul se topeste. Adauga esenta de vanilie si lasa totul pe foc circa zece minute pana ce se caramelizeaza. Cand capata o culoare frumoasa rastoarna caramelul peste blat.

→ Caramelul se raceste in circa 30 de minute. Este bine sa tai prajitura in bucati pana ce caramelul se raceste complet.
→ In loc de caramel poti pune ciocolata topita, sau il poti lasa simplu, iar in loc de seminte si nuci doar fructe confiate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mos nicolae prajitura reteta iarna sarbatoare dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 21 queries | Mysql time :0.037382 (s)