Local

Scoala Mihail Kogalniceanu se va redeschide din septembrie! Elevii vor avea parte de conditii extrem de bune – VIDEO 

Publicat: 22 aug. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
1

Municipalitatea continua in ritm sustinut lucrarile de consolidare si reabilitare a Scolii primare nr. 33 „Mihail Kogalniceanu”. Unitatea scolara ar putea fi redeschisa in cursul lunii viitoare. Suprafata supusa reabilitarii este de 935 metri patrati. Valoarea estimata a lucrarilor este de 4,9 milioane lei, inclusiv TVA.

Prin proiect se propun trei tipuri de lucrari de baza constand in eliberarea prin demolare a corpului de grupuri sanitare, restaurarea fatadelor existente si a celei eliberate prin copierea elementelor pastrate si redeschiderea golurilor de fereastra din camera centralei termice, precum si reabilitarea completa a interiorului prin lucrari de consolidare si recompartimentare. De asemenea, in urma interventiilor de la parterul imobilului se va corecta actuala situatie in care accesul in unele incaperi se realizeaza prin intermediul unei trepte, solutie nepermisa din punctul de vedere al evacuarilor in caz de urgenta. Proiectul include refacerea si reintregirea spatiilor verzi. Scoala primara nr. 33 „Mihail Kogalniceanu” este o cladire de patrimoniu, ridicata in anul 1895, ca parte a programului national de edificare a invatamantului romanesc din acea perioada, condus de Spiru Haret, motiv pentru care si intreaga sa arhitectura se inscrie in stilul recunoscut astazi sub denumirea „scoala tip Spiru Haret”. Imobilul este inscris in lista monumentelor istorice si se afla in zona centrala a municipiului lasi, mai exact pe strada Lascar Catargi nr. 28.

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a numit scoala ca fiind o 'bijuterie':

'' Asa cum am promis, Scoala „Mihail Kogalniceanu” isi va redeschide portile din septembrie! Este o „bijuterie” de scoala, monument istoric, scoala care a dat, deocamdata, singurul premiu Nobel al unui roman, George Emil Palade.  Mai avem putin. Multumesc celor implicati, precum si parintilor care au avut rabdare si incredere ca o vom termina!'' se arata intr-o postare pe pagina primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica.

 

Adauga un comentariu