Eveniment-Social

Afara cu militienii cimpanzei!

Publicat: 12 apr. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afara cu militienii cimpanzei
1

Pentru cei care n-au prins minunatele vremuri ale comunismului unilateral subdezvoltat: militanul e stramosul primitiv al politistului, fiind caracterizat, in peste 85% din cazuri, de prostie agresiva, brutalitate bovina si privire de peste mort.
Asa cum pe vremea comunismului existau si militieni care se comportau ca niste politisti, exista si acum politisti care se comporta ca niste militieni. O asemenea aratare am vazut zilele acestea la TVR1. De fapt, ca sa respectam eticheta lipita pe individ, cimpanzeul in cauza nu era chiar politist, ci jandarm. Ba chiar si colonel.
Cu acest prilej, am aflat ca ministerul roman de interne angajeaza si maimute, ba chiar le da si grade superioare. Se pare insa ca presupusul colonel mai are si alte inrudiri in regnul animal. Altfel nu s-ar putea explica nesimtirea porcina cu care incerca sa-i explice prezentatorului TV o teorie oligofrena: ca jandarmii calare, aflati la cativa metri de o agresiune violenta, nu puteau interveni. Fiindca erau calare. Si fiindca aveau alta misiune.

Cimpanzeul cu grad de colonel de jandarmi a debitat aceasta cretinie minute in sir, ca un patefon stricat, in timp ce telespectatorii puteau vedea imaginile in care agresorul isi plesnea victima cu un lant, la doi pasi de bravii jandarmi calare. Care, daca ati uitat, aveau alta misiune decat aceea de a opri un huligan aflat chiar sub nasul lor.
Nimic nu l-a putut opri pe cimpanzeul colonel din bolboroseala lui cu spume. Nici faptul ca telespectatorii puteau vedea imaginile, clare ca lumina zilei. Nici faptul ca la jurnalul de seara de la TVR1 se uita sute de mii de oameni. Despre idiotenia teoriei sale, n-are rost sa mai vorbim.
Cum ajung astfel de cimpanzei colonei de jandarmi? Sau, daca au ajuns, cum de mai raman? Iata niste intrebari la care proaspatul ministru de interne e obligat sa raspunda cat mai rapid.
Sau poate ca aratarea de la TVR1 nu mai e, totusi, colonel de jandarmi. Ci doar a fost. Iar acum e pastrat in gradina zoologica a Ministerului de Interne, pentru ca viitorii politisti si jandarmi sa-si poata vedea pe viu stramosii. In toata splendoarea lor de cimpanzei cu cravata.

Adauga un comentariu