Actualitate

Profesor de la UMF Iasi, acuzat de planuirea unui asasinat – VIDEO&FOTO

Publicat: 25 oct. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Cel care ar fi planuit asasinarea profesorului Dumitru Paduraru de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) Iasi  este chiar Dan Stefan Antohi, un alt cadru didactic de renume de la UMF Iasi @  Antohi este intr-un conflict deschis mai vechi cu Dumitru Paduraru din momentul in care s-a pus in discutie ocuparea functiei de sef la Institutul de Anatomie Iasi @ Antohi ar fi apelat la ajutorul unui fost student de origine araba, planuind uciderea colegului sau cu cateva luni inainte

Informatie bomba in dosarul in care profesorul Dumitru Paduraru de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” (UMF) Iasi a fost la un pas de a-si pierde viata dupa ce i-a fost pus un dispozitiv explozibil sub masina. Cel care ar fi planuit asasinarea profesorului este chiar Dan Stefan Antohi, un alt cadru didactic de renume de la UMF Iasi. Antohi este intr-un conflict deschis mai vechi cu Dumitru Paduraru din momentul in care s-a pus in discutie ocuparea functiei de sef la Institutul de Anatomie Iasi.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Antohi ar fi planuit uciderea colegului sau cu cateva luni inainte. Acesta ar fi apelat la ajutorul lui Raid Issa, cel mai probabil un fost student de origine araba. Acesta a apelat la randul sau la ajutorul unui basarabean, Denis Ipati, de 28 de ani, din localitatea Dubasari, Republica Moldova. Denis Ipati cerut ajutorul unor conationali, printre acestia numarandu-se si un anume Igor Bordea, un personaj care ar fi fost acuzat de talharie in municipiul Iasi.

In toata aceasta schema, profesorul Antohi a devenit suspectul numarul 1 in ceea ce priveste instigarea. Acesta a fost audiat deja de Politie, insa nu a recunoscut acuzatiile care i se aduc. Anchetatorii au mers pe fir dupa ce au descoperit ADN-ul lui Denis Ipati pe o parghie metalica folosita la dispozitivul explozibil.

Pe 23 aprilie 2010, in jurul orei 10.00, o bomba artizanala amplasata sub masina Cielo a profesorului Dumitru Paduraru a explodat cand proprietarul se afla la volan. Medicul a scapat doar cu o sperietura. Atentatul a avut loc pe Sararie, in apropiere de locuinta medicului, aflata langa sediul Inspectoratului Judetean de Politie. Bomba a explodat în timp ce seful Institutului de Anatomie încetinise ca sa dea prioritate unui alt autoturism. Martorii au povestit atunci ca au auzit o bubuitura puternica, suflul exploziei ridicand masina la un metru inaltime.

Oamenii legii au gasit sub masina profesorului un singur dispozitiv exploziv artizanal, montat in partea din fata a autoturismului. Procurorii au deschis o ancheta sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de omor, in apropierea autoturismului fiind gasite urme de explozibil.

Adauga un comentariu