Eveniment-Social

Ce trebuie sa faci ca sa studiezi gratis in universitati din Norvegia, Suedia sau Danemarca

Publicat: 29 dec. 2010
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce trebuie sa faci ca sa studiezi gratis in universitati din Norvegia Suedia sau Danemarca
1

@ De la an la an, cei mai buni absolventi de liceu din Iasi aleg sa urmeze cursurile unei universitati din tari nordice precum Norvegia, Suedia sau Danemarca @ Tinerii se indreapta spre o asemenea institutie deoarece studiile sunt gratuite @ Absolventii gasesc foarte usor pe site-ul fiecarei universitati informatii despre conditiile de inscriere si admitere si despre facilitatile oferite

Anual, in cadrul Romanian International University Fair, manifestare derulata in principalele orase din Romania, liceenii pot sta de vorba direct cu reprezentantii universitatilor din Norvegia sau Danemarca despre oferta privind continuarea studiilor. O bursa de studiu se poate obtine fie direct de la universitati nordice in cadrul procesului de admitere, fie de la diversi finantatori de tipul Fundatiei Dinu Patriciu, DAAD sau al Comisiei Fulbright. In acelasi timp, pentru multe destinatii academice sunt disponibile variante de finantare complexe, ce includ credite de studiu, stipendii pentru cercetare sau munca alaturi de profesori, servicii part-time in cadrul facultatilor.

Norvegia, una din tintele liceenilor ieseni

Norvegia se numara printre tarile nordice cu un invatamant de calitate, cu patru universitati in top 500 al celor mai bune institutii de acest tip din lume. Pentru cei tentati sa studieze in Norvegia, oferta pentru studentii internationali cuprinde o paleta bogata de cursuri in engleza, drept pentru care se numara printre tarile preferate de absolventii ieseni. In plus, se numara printre tarile care nu percep taxe de scolarizare. Universitatile tentante si importante sunt: Universitatea din Oslo, Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie, cea din Bergen, Tromso sau Colegiul Universitar Ostford. Programele de studii ale institutiilor prezentate cuprind facultati dupa absolvirea carora tinerii se pot angaja in domeniile cele mai cautate pe piata muncii din Uniunea Europeana (UE). Astfel, facultatile de Stiinte Umaniste, Drept, Matematica si Stiinte ale Naturii, Medicina, Psihologie sau Stiinte Sociale le pot deschide oportunitati importante de angajare, la un salariu de peste 1.500 euro lunar. Mai mult, cu o diploma obtinuta dupa finalizarea studiilor, statul norvegian acorda subventii angajatorilor pentru a le oferi un loc de munca tinerilor cu studii superioare.

Adauga un comentariu