Eveniment-Social

Chirurgul Georgescu nu a operat o bolnava pe motiv ca nu este pregatit

Publicat: 21 iun. 2007
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Chirurgul Georgescu nu a operat o bolnava pe motiv ca nu este pregatit
1

• Cu toate ca era programata pentru operatie, prof. dr. Nicolae Georgescu a tinut o bolnava internata in spital o saptamana, mintind-o de la o zi la alta ca o opereaza • Maria Aiustinei necesita o proteza totala la piciorul drept si a plecat acasa fara a i se face interventia • Chirurgul Georgescu a declarat ca se intrunesc toate elemente pentru operatie, dar nu este pregatit sa faca interventia • Managerul Spitalului de Urgente va analiza situatia

Timp de o saptamana, prof. dr. Nicolae Georgescu de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan a tinut o bolnava in spital degeaba si a mintit-o de la o zi la alta ca o va opera. Maria Aiustinei, in varsta de 51 ani, din Iasi, a fost nevoita sa paraseasca spitalul, deoarece medicul chirurg Georgescu i-a spus in final ca nu este pregatit pentru a face operatia. Conducerea spitalului ar trebui sa-l oblige pe prof. dr. Georgescu sa plateasca din propriul buzunar costurile de spitalizare ale femeii. Femeia a fost programata de prof. dr. Nicolae Georgescu pentru operatie, pentru o proteza totala la piciorul drept. Imediat dupa internare, chirurgul Georgescu i-a spus femeii ca nu are sange cu grupa B3 pentru a putea face operatia, dupa o zi a informat bolnava ca trebuie sa faca comanda de proteza, iar in final i-a spus ca exista absolut tot pentru interventie, dar nu este pregatit. „Pur si simplu am stat o saptamana degeaba in spital. M-am dus programata pentru operatia si am venit acasa asa cum m-am dus.

Am coxatroza, nu mai am stabilitate in picior si daca nu-mi pun aceasta proteza n-o sa mai pot merge si boala se va agrava. Cat am stat in spital, mi s-au facut doar analizele si am asteptat sa ma opereze profesorul Georgescu. Prima data mi-a spus ca imi trebuie sange, dupa aceea ca trebuie sa faca comanda de proteza, iar la cateva zile mi-a spus ca se intrunesc toate elementele, dar nu sunt pregatiti. Ce sa fac intr-o asemenea situatie? Am plecat acasa. M-am dus si la el in cabinet si l-am intrebat daca imi trebuie bani, dar nu mi-a spus nimic si chiar l-am informat ca nu am de unde sa dau bani la doctori. Cand am mers la radiografie, in prezenta medicului de acolo, profesorul Georgescu a spus ca eu nu am bani. Acum nu stiu unde sa ma duc. Am decis sa merg in audienta la presedintele Colegiului Medicilor si sa-mi recomande un medic unde sa pot fi operata”, a declarat Maria Aiustinei. Aceasta are un venit lunar de maximum 300 RON, din care intretine un copil la scoala, elev in clasa a X-a, motiv pentru care a renuntat la o parte din medicatie. Ar fi trebuit ca din cei 300 RON, lunar, aproximativ 200 lei sa-i dea pe medicamente, chiar daca unele sunt compensate. „Trebuia sa fac si RMN, dar nu am avut bani pentru aceasta investigatie. M-am interesat si ma costa cam 500 RON, de unde sa iau acesti bani?”, a declarat Maria Aiustinei. Managerul Spitalului de Urgente Sf. Ioan, dr. Lucia Popa, va discuta cu prof. dr. Nicolae Georgescu si va analiza situatia sa vada ce s-a intamplat. „Rog pacienta sa imi faca o hartie scrisa, prin care sa-mi aduca la cunostinta ce s-a intamplat, dupa care vom analiza cazul, pentru ca nici un pacient sa nu sufere in spital”, a declarat managerul Lucian Popa. De mentionat ca prof. dr. Nicolae Georgescu implineste in data de 20 septembrie varsta de 70 de ani. Acesta a motivat ca pacienta este sensibila si nu avea toate componente necesare pentru proteza. „Pacienta a fost programata pentru operatie, dar nu aveam toate componentele pentru proteza. De cate ori am vrut sa o operez au aparut urgente care nu puteau fi amanate. I-am spus tot timpul pacientei ca o sa mai dureze un pic pana o operez. Pana acum eram hotarat sa o operez, pentru ca imi era mila de ea. Vreau sa-i mai fac niste investigatii sa vad intr-adevar daca este coxatroza. Acum pacienta a plecat din spital si nu a fost vorba sa-i cer vreun ban. Este o pacienta mai sensibila si am sa fiu mai atent cu ea”, a declarat ieri prof. dr. Nicolae Georgescu.

Adauga un comentariu