Actualitate

Preotul care descopera amantele

Publicat: 24 sept. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preotul care descopera amantele
1

• Femeile fac rand la usa preotului Vrajitoru ca sa afle daca sunt inselate de sot • Altele cu copii bolnavi trec intai pe la preotul Ionel Vrajitoru din Liteni, ca sa le „deschida cartea” si apoi vin la medic • Mama unui copil in varsta de 4 ani internat la Spitalul Sf. Maria a aflat de la preotul Vrajitoru ca baietelul ei isi va pierde mintile si apoi va muri • „M-am dus la preotul Vrajitoru sa-mi deschida cartea pentru copilul meu bolnav. Preotul mi-a spus ca i se trage din neamuri aceasta boala. O s-o mai duca mai mult si o sa ma chinui cu el. Dupa aceea o sa-si piarda mintile si o sa moara”, a spus Liliana Balan • Pentru ca prevesteste viitorul, preotul Vrajitoru nu percepe o taxa si fiecare lasa cati bani vrea • Pe langa „deschisul cartii”, preotul „dezleaga cununii”, „leaga de bautura”, scapa omul de necaz • „Pe mine m-a dus o matusa a sotului meu la Liteni, la preotul Vrajitoru. Eram insarcinata cu fetita si mi-a deschis cartea, Sfanta Scriptura. Mi-a parut rau pentru ca este un mare pacat sa faci asa ceva. La el trebuie sa mergi numai in zilele de luni, miercuri si vineri, dupa ora 5.00 dupa-amiaza. Atunci deschide cartea. Cele mai multe femei vin la preotul Vrajitoru sa le deschida cartea sa vada daca le insala barbatul. Pentru asta a mers si matusa mea si cand preotul a deschis cartea i s-a aratat ca barbatul ei o insala. I-a deschis cartea si surorii mele si i-a spus ca are cununia legata”, a declarat Mirela Zaharia

Nu exista zi de luni, miercuri sau vineri in care femeile sa nu faca rand la preotul Vrajitoru ca sa afle daca sotul le insala. Preotului i s-a dus vestea ca prevesteste viitorul, scapa omul de necaz prin rugaciunile sale. Dar preotului Ionel Vrajitoru i s-a dus vestea si pentru faptul ca „deschide cartea”. Femeile dau navala la usa preotului si pentru ca „dezleaga cununii” si pe betivi ii face sa se lase de bautura. Acest preot din Liteni, judetul Suceava, le-a prevestit si viitorul unor copii bolnavi de cancer sau cu malformatii congenitale care sunt internati la Clinica de hemato-oncologie din cadrul Spitalului Sf. Maria. Liliana Balan, in varsta de 33 ani, din Liteni, are un baietel in varsta de 4 ani care sufera de malformatii ale oaselor cutiei craniene si de aproximativ o saptamana se afla internat in Clinica de hemato-oncologie. Inainte de a ajunge la medic, femeia a trecut pe la preotul Vrajitoru sa vada cate zile mai are baietelul ei. „M-am dus la preotul Vrajitoru sa-mi deschida cartea pentru copilul meu bolnav. Preotul mi-a spus ca i se trage din neamuri aceasta boala. O s-o duca mai mult si o sa ma chinui cu el. Dupa aceea o sa-si piarda mintile si o sa moara. Asta mi-a spus preotul dupa ce mi-a deschis cartea. Eu stau chiar in Liteni, unde sta si preotul. Este un preot batran, cu har. Cand iti deschide cartea iti spune si de bine si de rau. Face rugaciune mare. Nu iti cere bani. Ii dai cat vrei”, a spus Liliana Balan, mama baietelului. Dupa ce a mers la preot, Liliana Balan a facut rugaciuni, intocmai cum a invatat-o preotul Vrajitoru. „Dupa ce iti deschide cartea, in fiecare zi de miercuri si vineri trebuie sa tii post negru. Nu ai voie sa bei nici apa. In ziua de miercuri, acasa, intr-o camera, singura, aprinzi 7 lumanari si pana se sting te rogi si faci matanii. Cumperi de la biserica o carte rugaciuni care este scrisa la masina, pe o hartie. In ziua de vineri arzi 8 lumanari si iar te rogi si faci matanii pana se sting. Asa faci timp de 40 de zile. Lumanarile trebuie sa le cumperi tot de la biserica”, a spus mama baietelului. Aceasta sustine ca preotul l-a scapat pe sotul ei de bautura, acesta fiind un alcoolic. Liliana Balan a spus ca de cand sotul s-a dus la preotul Vrajitoru si l-a „legat de bautura” nu mai pune strop de alcool in gura. „Pe mine ma batea cu scandura sotul cand era beat. L-am trimis la preotul Vrajitoru sa-l lege de bautura si sa se jure cu mana pe Evanghelie ca nu mai bea. De atunci se teme sa mai bea ca sa nu li se intample ceva rau copiilor. I-am spus ca daca mai bea o sa pateasca ceva copiii pentru ca preotul face rugaciuni. Am avut in sat un barbat care a mers la preotul Vrajitoru si s-a jurat pe copil ca nu mai bea si dupa ce s-a apucat iar de baut, copilul i-a murit”, a declarat Liliana Balan.

„Deschisul cartii”, dupa ora 17.00

O alta femeie din salon a mers la preotul Vrajitoru din curiozitate, dar regreta ca a facut acest lucru. „Pe mine m-a dus o matusa a sotului meu la Liteni, la preotul Vrajitoru. Eram insarcinata cu fetita si mi-a deschis cartea, Sfanta Scriptura. Mi-a parut rau pentru ca este un mare pacat sa faci asa ceva. Nu este bine. La el trebuie sa mergi numai in zilele de luni, miercuri si vineri, dupa ora 5.00 dupa-amiaza. Atunci deschide cartea. Acolo vine foarte multa lume. Cele mai multe femei vin la preotul Vrajitoru sa le deschida cartea sa vada daca le insala barbatul. Pentru asta a mers si matusa mea si cand preotul a deschis cartea, i s-a aratat ca barbatul ei o insala. Vin foarte multi tineri ca preotul sa le dezlege cununiile. Preotul Vrajitoru i-a deschis cartea si surorii mele si i-a spus ca are cununia legata. Sa stiti ca este adevarat pentru ca a avut o gramada de baieti si nici unul nu s-a tinut de ea. Sora mea nu vrea sa creada ce i-a spus preotul. Eu nu merg la acest preot. Matusa mea merge des la el”, a declarat Mirela Zaharia, din Iasi. Aceasta a tinut sa precizeze ca preotul Vrajitoru are un har de la Dumnezeu si de aceea poate face acest lucru. „Preotul asta are har. Cand era mic a fost mut si dupa cativa ani a inceput sa vorbeasca dintr-o data”, a spus Mirela Zaharia. Si astfel, satul sucevean Liteni a devenit un loc de pelerinaj. Biserica este total impotriva „deschisului cartii” si asta reprezinta o practica oculta in randul preotilor. „Este o anomalie. Sunt tactici pagane. Biserica, dar si eu ca preot, condamna aceasta practica”, a declarat Ioan Rusu, preot paroh la Biserica Sfintii 40 de Mucenici.

Adauga un comentariu