Actualitate

Infiorator! Medicul catre pacient: timpul tau a expirat, trebuie sa mori! (FOTO, VIDEO SOCANT – CAMERA ASCUNSA)

Publicat: 05 apr. 2012
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Ieri, un pacient de 54 ani, bolnav de cancer, in stare de colaps, a fost refuzat de medicii de la Institutul de Oncologie pe motiv ca este in ultima faza a bolii si poate oricand muri @ Familia din Bacau a inteles ca nu poate fi internat, dar a cerut o ambulanta, fiindu-i frica de faptul ca barbatul ar putea muri pe drum, in masina personala @ Si de aceasta data au fost refuzati @ „Acest pacient nu are nici o indicatie pentru a fi aici. Trebuia sa vina pe 19 martie, iar astazi (ieri – n.r.) suntem in 5 aprilie. Din pacate, pentru dumnealui timpul a expirat. Este un caz depasit din toate punctele de vedere ale tratamentului curativ oncologic. Pacientul trebuie dus inapoi la Bacau. Eu nu am de unde sa aduc salvare. Din pacate, nu am o solutie”, a spus dr. Dragos Iancu @ Pacientul a fost preluat de doctorul Tudor Ciuhodaru, care i-a acordat ingrijiri medicale de urgenta

Ieri, un bolnav de cancer a fost refuzat de medicii de la Institutul Regional de Oncologie din Iasi pe motiv ca este pe moarte. Marcel Zaharia, in varsta de 54 ani, a ajuns la unitatea medicala in stare de colaps, insa doctorii l-au refuzat, spunandu-i ca este in stadiul terminal al bolii. Pacientul a fost transportat de la Bacau si pe drum a fost la un pas de a muri, dupa cum au spus membrii familiei. Sotiei, hipertensiva, i s-a facut rau atunci cand a aflat ca medicii nu il interneaza pe sot. Marcel Zaharia, din localitatea Blagesti, judetul Bacau, a fost operat de tumora faringo-laringiana, internat la spitalul din judetul mentionat si i s-a recomandat radioterapie. Singurul aparat de radioterapie care deserveste toti pacientii cu afectiuni oncologice este la Iasi. Marcel Zaharia a fost programat pentru radioterapie in data de 19 martie, dar nu s-a putut prezenta deoarece nu a avut posibilitatea de a gasi un mijloc de transport care sa-l aduca la Institutul Regional de Oncologie din Iasi. Abia ieri, cumnatul sau, din judetul Constanta, l-a adus cu masina proprietate personala la Iasi. „Medicii de aici mi-au spus ca am venit prea tarziu cu el. Avea programare in 19 martie, dar sotia nu a avut cu ce sa-l aduca. Starea lui s-a agravat intre timp. Acum nu il interneaza si nici nu imi dau o salvare sa-l ducem inapoi la Bacau. Eu il duc cu masina personala, dar imi este frica ca nu va supravietui. Sa mearga o salvare cu personal medical, dar am fost refuzati. Medicii de la Institut mi-au spus ca, in starea in care se afla, nu il pot interna, nu ii mai pot face nimic”, a declarat Toader Grasu, cumnatul bolnavului.

„Din pacate, pentru pacient timpul a expirat”

Medicul Dragos Iancu a precizat ca nu se mai poate face nimic pentru salvarea bolnavului. Mai mult, a spus ca Institutul Regional de Oncologie nu are nici telefon, nici salvare. „Acest pacient nu are nici o indicatie pentru a fi aici. Trebuia sa vina pe 19 martie, iar astazi (ieri – n.r.) suntem in 5 aprilie. Din pacate, pentru dumnealui timpul a expirat. Vreti adevarul, va spun adevarul, vreti sa va mintim, va mintim (s-a adresat medicul Iancu familiei – n.r.). Imi asum ceea ce spun. Este un caz depasit din toate punctele de vedere ale tratamentului curativ oncologic. Pacientul a fost programat pe 19 martie pentru radioterapie. Doamna doctor de la noi a sunat si la familie ca sa se prezinte la Institut, dar pacientul nu a venit. Din pacate, avem un singur aparat de radioterapie care deserveste intreaga Moldova. Toti pacientii sunt programati, pentru ca nu putem altfel. Ar trebui sa avem 6-7 aparate de radioterapie pentru numarul bolnavilor de cancer pe care ii avem. Pacientul trebuie dus inapoi la Bacau. Eu nu am de unde sa aduc salvare. Eu am fost chemat de o colega ca sa vorbesc cu familia. Din pacate, nu am o solutie”, a declarat dr. Dragos Iancu, de la Institutul Regional de Oncologie din Iasi.

Acesta a spus familiei ca unitatea medicala, deschisa la 1 februarie, nu are nici telefon, nici salvare. „Acest spital (institut – n.r.) nu are nici telefon, nici salvare. Institutul de Oncologie nu este spital de urgente. Acum trei zile am avut nevoie sa transportam un bolnav la Spitalul de Neurochirurgie, am solicitat salvare la ora 10.00 si a venit la ora 15.00. Astea sunt legile statului si eu nu le pot incalca”, a spus medicul oncolog.

Familia a apelat la medicii din Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Centrului de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan, aflata in curtea Institutului Regional de Oncologie, unde pacientul a primit ingrijiri medicale de urgenta. Chiar daca este un pacient aflat in ultimul stadiu al bolii, nu poate fi alungat dintr-o unitate medicala ca sa nu moara la spital numai pentru a avea cat mai putine decese. Pacientul a fost preluat de doctorul Tudor Ciuhodaru, care i-a acordat ingrijiri medicale de urgenta.

Adauga un comentariu