Eveniment-Social

In stare grava dupa ce si-a tratat sinuzita cu castravete de mare

Publicat: 03 sept. 2009
_____ Vizualizări 0 Comentarii
In stare grava dupa ce si-a tratat sinuzita cu castravete de mare
1

• Medicii de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sf. Spiridon au tratat un caz cat se poate de ciudat • Un iesean s-a prezentat cu o alergie provocata de o automedicatie pentru sinuzita • Ieseanul de 36 ani nu s-a tratat cu orice, ci cu picaturi din castravete de mare • Barbatul a fost la un pas de moarte dupa ce a simtit cum se sufoca de la tratamentul recomandat de un prieten

Medicatia luata dupa ureche sau la recomandarea prietenilor si cunostintelor face mai mult rau decat bine. Acest lucru este sustinut de medici si, mai nou, demonstrat de un iesean care a vrut sa se trateze de sinuzita printr-un asa-zis leac natural. In cazul ieseanului de 36 ani, medicatia luata la recomandarea unui prieten era sa il trimita direct in lumea de dincolo. Barbatul si-a pus picaturi in nas pentru a se trata de sinuzita, fiind foarte convins ca afectiunea ii va trece daca foloseste leacul procurat de un amic. Ieseanul nu a folosit orice leac, ci picaturi din castravete de mare. Medicilor de la Spitalul Sf. Spiridon nu le-a venit sa creada cand au auzit ce fel de picaturi a folosit barbatul. Mai mult, Emil E. a sustinut pe parcursul consultatiei ca a folosit picaturi din castravete de mare si chiar a adus o mostra din acestea. Dupa ce si-a pus picaturile miraculoase, care erau sa il omoare, tanarul a simtit cum se sufoca si cum buzele si limba i se umfla. De asemenea, barbatul s-a ales si cu o inflamatie locala a laringelui care i-a creat dificultati de vorbire. Medicii sustin ca barbatul este foarte norocos ca traieste, avand in vedere ca exista riscul sa faca insuficienta respiratorie. Barbatul a stat cateva ore bune in urgenta si a primit tratament, insa pentru ca iritatia nu a cedat, acesta a fost internat in Clinica ORL a spitalului iesean. „Pacientul a fost adus dupa ce a facut un edem important, prezenta inflamarea buzelor si a limbii, precum si o iritatie locala a laringelui. Acesta a spus ca si-a pus in nas un extract de castravete de mare pentru a se trata de sinuzita. In serviciul de urgenta a fost tratat, dar a avut nevoie de internare la Clinica de ORL”, a declarat dr. Diana Cimpoesu, medic sef al Unitatii de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Sf. Spiridon Iasi. Barbatul va avea nevoie de cateva zile de internare pentru a-si reveni si cu siguranta nu isi va mai aplica tratamente recomandate de prieteni. Medicii spitalului iesean sustin ca este pentru prima data cand trateaza un astfel de caz si cu un astfel de alergen.

Castravetele de mare

Castravetele de mare este un animal al carui corp in forma cilindrica poate atinge si 25 centimetri lungime. Gura se afla la una dintre extremitati si este inconjurata de tentacule. Acesta traieste in mari si oceane si poate fi intalnit la adancimi variate, de la zonele litorale pana la adancimi de 4000 metri. In momentul in care este atacat, acesta poate adopta doua strategii de aparare, amandoua aflandu-se in atentia cercetatorilor. Odata aflat in pericol, acesta genereaza un filament lipicios care poate imobiliza sau stanjeni atacatorul. Lipiciul acestor filamente i-a interesat un timp pe cercetatorii NASA, interesati de crearea unui clei foarte rezistent care poate fi folosit in misiuni spatiale. Castravetele de mare are un corp foarte elastic, insa acesta se poate intari aproape instantaneu in caz de pericol. Pielea sa, in care se regasesc fibre de calcit, poate trece de la o stare elastica la una dura. Se pare ca exista anumite interactiuni complexe intre fibrele de colagen si restul tegumentului aflate sub actiunea moleculelor eliberate de catre sistemul nervos al animalului.

Adauga un comentariu