Actualitate

Teapa CAR

Publicat: 11 mart. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teapa CAR
1

• Un iesean acuza reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc (CAR) Antrepriza Montaj Iasi ca nu ii restituie o suma de peste 83.000 lei (echivalentul a peste 25 mii Euro), bani economisiti timp de opt ani de zile • Prin contract, reprezentantii CAR s-au angajat sa restituie intreaga suma in perioada 26 februarie- 30 aprilie 2008, prin retrageri partiale, „in avans si sume rezonabile”, asa cum se arata in contractul inaintat depunatorului Vasile Samson • Reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc Antrepriza Montaj Iasi sustin insa ca s-au angajat sa restituie intreaga suma pana la data de 30 aprilie, afirmand ca s-au inteles sa restituie dupa cum pot, esalonat sau nu

Un iesean acuza reprezentantii unei Case de Ajutor Reciproc (CAR) ca nu ii restituie o suma de peste 83.000 lei (echivalentul a peste 25 mii Euro), bani economisiti timp de opt ani de zile. Vasile Samson a adunat intr-un depozit la Casa de Ajutor Reciproc Antrepriza de Montaj Iasi, din anul 2000 pana in prezent, in jur de 83.600 lei. Barbatul ii acuza pe reprezentantii CAR ca il amana de anul trecut, de cand a cerut restituirea intregii sume depozitate. „Am solicitat un imprumut de 35 mii lei pentru care mi-au spus ca am nevoie de garantie. Atunci am renuntat si le-am spus ca imi retrag banii. De atunci m-au tot amanat, m-au chemat, dar nu mi-au dat nici un ban”, a sustinut Vasile Samson. Pentru ca nu puteau sa restituie suma integrala, reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc au convenit cu barbatul sa ii restituie banii esalonat, in trei transe lunare. Prin contractul nr. 109 din 2008, semnat de ambele parti, reprezentantii CAR s-au angajat sa restituie intreaga suma in perioada 26 februarie- 30 aprilie 2008. Astfel, reprezentantii Casei au precizat ca se vor stradui sa procedeze la retrageri partiale, „in avans si sume rezonabile”, asa cum se arata in contractul inaintat depunatorului Vasile Samson. Acesta urma sa primeasca 30.00 lei intr-o prima transa, in perioada 20-29 februarie, 25.000 lei in cea de-a doua transa, in perioada 1- 31 martie, urmand ca restul plus dobanda sa-i fie restituit deponentului in intervalul 8- 20 aprilie 2008. Mai mult, angajatii CAR au prevazut si penalizari de pana la 0,10 la suta in cazul nerespectarii obligatiilor. A trecut insa prima perioada in care Vasile Samson trebuia sa primeasca prima transa, dar acesta nu a vazut nici un ban.

Promisiuni

Reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc Antrepriza Montaj Iasi sustin insa ca s-au angajat sa restituie intreaga suma cel mai tarziu pana la data de 31 aprilie, afirmand ca s-au inteles sa restituie dupa cum pot, esalonat sau nu. „Vasile Samson a solicitat retragerea fondului de 83.600 lei. Dar noi ne-am angajat sa ii returnam banii pana la sfarsitul lunii aprilie. El a venit si a spus ca are nevoie de bani mai devreme. Noi incercam sa-i dam banii esalonat. Am mizat pe o executare silita a unei doamne. Sigur, nu ne bazam numai pe asta, dar asteptam si banii de la datornici pentru a putea plati”, a explicat contabilul Ioan Ghinet, care lucreaza de 20 de ani la CAR Antrepriza de Montaj Iasi. Vasile Samson crede insa ca reprezentantii Casei nu gestioneaza corect banii depusi, din moment ce asteapta de un an de zile sa i se restituie suma depusa. „Ma rog de anul trecut de ei sa primesc acesti bani. M-au amanat, m-au chemat la ei sa-mi spuna ca vor face rost de bani, mi-au spus ca ma vor suna, dar nu am mai primit nici un raspuns. Sunt banii mei si este firesc sa ii iau inapoi. Nu cred ca gestioneaza corect banii pe care ii primesc ca imprumut sau cei pe care ar trebui sa ii ia din executari silite. Altfel nu pot sa imi explic cum de nu imi restituie banii”, a afirmat Vasile Samson.

Tags:
Adauga un comentariu