Actualitate

Scene socante si de violenta extrema, intr-o scoala din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 19 feb. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Faptele de agresiune din scolile iesene risca sa scape de sub control @ Dupa ce doi elevi au fost filmati facand sex in toaleta unui liceu, de aceasta data, tocmai la o unitate de invatamant din apropierea centrului orasului, un invatator de 61 ani este acuzat de parinti ca bate si umileste proprii elevi  @ Cadrul didactic recunoaste ca foloseste asemenea metode revoltatoare in educarea unor micuti @ „Poate, uneori la nervi, mai fac asa ceva, dar pentru ca am unii copii foarte rai”, este raspunsul nonsalant al acestuia@ Institutia a demarat o ancheta in acest caz

Scene socante si de o violenta greu de crezut, la Scoala Generala Gheorghe Marzescu, de pe bulevardul Socola. Cu toate ca are 61 de ani si le preda elevilor de clasele I-IV, invatatorul Mihai Anton este acuzat ca-i agreseaza fizic si verbal. Acesta recunoaste ca „practica” asemenea metode. Revoltati, parintii au depus plangere impotriva cadrului didactic. Conducerea scolii a demarat o ancheta de proportii in acest caz. „La adresa domnului invatator s-a facut o plangere verbala din partea unui parinte si este o ancheta care se afla in derulare. Noi am informat si Inspectoratul Scolar”, a precizat Simina Grigoruta, director. De asemenea, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a fost alertat in legatura cu acest caz. „Este adevarat ca directorul scolii ne-a informat in legatura cu plangerea la adresa invatatorului Anton. Ancheta se deruleaza la nivelul unitatii de invatamant, iar noi, ca Inspectorat Scolar, o monitorizam si vom vedea ce rezultat va fi”, a precizat si Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

„Uneori, la nervi, mai fac asa ceva!”

Cu o nonsalanta incredibila si cu seninatate, intr-un dialog purtat cu un parinte ce-l acuza de faptul ca-i bate copilul cu batul, ca-i da „castane” in cap facandu-l handicapat, invatatorul recunoaste acest lucru. „Poate, uneori la nervi, mai fac asa ceva, dar pentru ca am unii copii foarte rai. Dumneavoastra stiti ca elevii sunt handicapati, dar nu o spun in sens rau… Asa este… Eu nu mai pot, am tensiune mare si nu veniti dumneavoastra sa va coalizati impotriva mea. Dumneavoastra nu stiti ce greu e sa predai si, mai ales, cand ai de-a face cu copii cu probleme psihice„, afirma acesta. Haosul de la clasa este unul total, atata timp cat sunt informatii conform carora unii scolari trec note in catalog. Unul dintre pariniti, discutand cu propriul copil, a aflat despre metodele inumane si limbajul condamnabil ale dascalului Anton. „Baietelul meu, tremurand si plangand, cand l-am intrebat de scoala si de domnul invatator, mi-a spus ca i se vorbeste urat, ca este batut cu un bat cu care i s-a dat peste maini… Nu este corect ca un profesor sa-l bata, pe el si pe altii! Mai mult, acesta mi-a spus ca domnul invatator i-a pus pe toti colegii lui sa-i dea cu o palma in cap”, dezvaluie un parinte. In fata acestei realitati crunte, conducerea Inspectoratului Scolar considera ca, daca faptele se dovedesc, atitudinea si faptele dascalului sunt de neacceptat si trebuie sanctionate extrem de dur. „Am auzit de acest caz, insa, pana la finalizarea anchetei nu ma pot pronunta. Este regretabil ceea ce s-a intamplat, repet, asta daca lucrurile stau asa. Atunci cand vine vorba de un invatator, cu o asemenea experienta, nu se poate accepta asa ceva. Un asemenea dascal trebuie sa aiba tact, blandete atunci cand vine vorba de educarea unor elevi la o asemenea varsta”, considera prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ. In cazul in care, dupa finalizarea investigatiilor derulate in acest caz, se va dovedi faptul ca invatatorul a comis aceste lucruri, el risca excluderea de la catedra.

Adauga un comentariu