Eveniment-Social

Blondina de la UMF a pierdut sefia la Gastroenterologie

Publicat: 25 apr. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Blondina de la UMF a pierdut sefia la Gastroenterologie
1

• In urma evaluarii de la Ministerul Sanatatii, prof. dr. Anca Trifan nu a reusit sa intruneasca un anumit numar de puncte pentru a fi mentinuta in functia de manager la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie • Conform rezultatului evaluarii, contractul de management al medicului Trifan cu ministerul ar trebui sa inceteze • Ieri, prof. dr. Anca Trifan a refuzat sa faca orice comentariu sustinand ca nu a cedat presiunilor din partea reprezentantilor Ministerului Sanatatii si din aceasta cauza nu a obtinut nici macar calificativul satisfacator

Prof. dr. Anca Trifan
, de la Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie, trebuie sa elibereze scaunul de manager dupa ce reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice nu i-au acordat nici macar calificativul satisfacator in urma evaluarii activitatii ca manager. Conform informatiilor detinute in prezent, prof. dr. Anca Trifan s-a intors de la minister neagra de furie si s-a razbunat pe personalul medical din institut, care nu avea nici o vina ca managerul nu si-a indeplinit indicatorii de performanta stabiliti prin contractul incheiat cu Ministerul Sanatatii Publice. In aceste conditii, contractul de management al prof. dr. Anca Trifan, incheiat la inceputul mandatului cu ministerul, ar trebui sa inceteze. Aceasta nu a reusit sa obtina in urma evaluarii un punctaj pentru a fi mentinuta in functie.

Ieri, contactata de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, medicul Anca Trifan a tinut sa precizeze ca a refuzat sa cedeze presiunilor din partea reprezentantilor ministerului si din aceasta cauza nu a reusit sa obtina un punctaj pentru mentinerea in functia de manager al Institutului de Gastroenterologie si Hepatologie. Mai mult, aceasta a tinut sa mentioneze ca i-a suparat pe reprezentantii ministerului cu raspunsurile la intrebarile adresate de acestia. „Am foarte multe comentarii la aceasta evaluare, dar astept sa treaca Pastele ca sa iau o decizie. Vreau ca in aceasta perioada de Paste sa ma linistesc si dupa aceea voi discuta si cu ministerul. Astept ca si domnul ministru sa revina la minister. Refuz sa fac vreun comentariu in aceasta perioada. Nu am raspuns presiunilor facute din partea ministerului si probabil am deranjat. Nu le-a convenit ce le-am raspuns si atunci au luat aceasta decizie. Am vrut sa-mi iau concediu si nu mi s-a aprobat. Eu mai vin si maine (astazi – n.r.) la Institut si dupa Sarbatorile de Paste voi vedea ce decizie voi lua”, a declarat prof. dr. Anca Trifan. Trebuie precizat ca medicul Anca Trifan a promovat la gradul de profesor doctor in perioada in care prof. dr. Carol Stanciu era rector la Universitatea de Medicina, fiind singurul cadru didactic sustinut puternic de acesta. De altfel, acest lucru este arhicunoscut in universitate. La un moment dat, Anca Trifan era cel mai tanar profesor doctor din universitate, in timp ce adevarate somitati in domeniu au muncit zeci de ani pentru a ajunge la aceasta etapa. Imediat dupa sustinerea examenului pentru postul de manager la Institutul de Gastroenterologie, prof. dr. Carol Stanciu nu a mai contenit cu laudele la adresa Blondinei de la UMF, sustinand ca este cel mai bun manager de spital din judet. Prof. dr. Anca Trifan a preluat functia de manager de la prof. dr. Carol Stanciu, care ani de zile a fost directorul Institutului si nici un medic nu a indraznit sa-si depuna candidatura, pentru ca stiau ca postul este al medicului Trifan.

Adauga un comentariu