Actualitate

Profesor de la FEAA, acuzat de favorizarea unor studenti

Publicat: 18 iun. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Profesor de la FEAA acuzat de favorizarea unor studenti
1

• O parte a studentilor de anul 4 de la specializarea marketing de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza contesta rezultatul unui test de statistica, din cauza caruia nu pot sustine examenul de licenta • Profesorul Corneliu Munteanu este acuzat ca a notat preferential pe unii studenti si exigent pe altii si ca acesta nu are un dialog normal in relatia cu studentii, asta desi nu a avut vreodata vreo reclamatie, ci dimpotriva, acesta este apreciat de catre studenti in urma evaluarilor realizate chiar de acestia

O parte a studentilor de anul 4 de la specializarea marketing de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza contesta rezultatul unui test de statistica, din cauza caruia nu pot intra in licenta. Astfel, profesorul Corneliu Munteanu este acuzat ca a notat preferential pe unii studenti si exigent pe altii si ca acesta nu are un dialog normal in relatia cu studentii. De asemenea, o parte a studentilor sustin ca alti restantieri au fost trecuti la respectivul test, desi profesorul Munteanu nu a fost tot timpul prezent in sala de examen. Studentii cer recorectarea testului de catre o alta comisie de examen, dupa ce au fost respinsi si a doua oara. „Subiectele au avut un grad de dificultate foarte mare. Cu o saptamana inainte, colegii restantieri au stat mai mult singuri, au prezentat intre ei subiectele si profesorul Munteanu le-a dat media 5 la toti. Acest test este o componenta in cadrul unui proiect economic, sfera marketing fiind destul de larga si nu este cel mai important si solicitat program din aceasta disciplina. Nu gasesc explicatia de a nu fi lasata sa termin facultatea, prin media 3 care mi se da la sfarsit la testele de statistica si blocarea licentei care este finalizata. Domnul profesor are un stil de a pune note, prin care trebuie sa existe si studenti de 10, de 9 sau studenti care trebuie neaparat sa ramana restantieri”, a declarat Antonela Stavarache, studenta in anul IV la FEAA.

Studenti apreciati

Corneliu Munteanu se apara si sustine faptul ca ii apreciaza pe studenti pentru felul acestora de a-si apara interesele. „Nu le displace atat persoana mea, cat rezultatul pe care l-au obtinut la examen. Este ceva firesc si uman in acelasi timp, este o reactie civilizata si normala. Trebuie sa-si exprime opinia si eu respect acest lucru. Le inteleg starea de spirit si faptul ca lupta si isi apara interesele intr-un mod perseverent. Este lucrul pe care l-am recomandat studentilor pe tot parcursul facultatii, acela de a-si apara cauza”, a precizat profesorul Corneliu Munteanu. Conducerea Facultatii de Economie sustine faptul ca profesorul Munteanu nu a avut vreodata vreo reclamatie, ci dimpotriva, acesta este apreciat de catre studenti in urma evaluarilor realizate chiar de acestia. „Noi in fiecare an facem o serie de evaluari ale profesorilor, evaluari la care domnul Munteanu a obtinut un punctaj destul de mare. Nu am avut nici un fel de reclamatie pana acum la adresa acestuia. In ceea ce priveste contestatia depusa, regulamentul universitatii este clar, din comisia de reevaluare trebuie sa faca parte si titularul cursului, nu se poate face o recorectare fara profesorul care a predat”, a declarat Dinu Airinei, decanul FEAA.

Adauga un comentariu