Eveniment-Social

Spaga 3500 Euro pentru un post de asistent medical

Publicat: 26 nov. 2008
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Spaga 3500 Euro pentru un post de asistent medical
1

• La Maternitatea Cuza Voda, un post de asistent medical in Clinica I obstetrica costa in jur de 3500 Euro • Pentru ca la sfarsitul anului asistenta sefa si alte asistente din clinica se pensioneaza, au inceput deja negocierile pentru ocuparea posturilor care vor ramane vacante • Conform informatiilor detinute in prezent, medicul Nicolae Ioanid, seful clinicii, a inceput deja sa adune dosarele unor asistente din Maternitatea Cuza Voda, dornice sa ocupe un post in aceasta clinica

Zarva mare in Clinica I obstetrica de la Maternitatea Cuza Voda, clinica ce este condusa de medicul Nicolae Ioanid, numit de cateva luni in functie. Atat asistenta sefa, cat si alte asistente din clinica vor iesi la pensie in luna decembrie. Pentru posturile care vor ramane libere au inceput deja negocierile. Conform informatiilor detinute in prezent, medicul Nicolae Ioanid a inceput deja sa adune dosarele unor asistente din Maternitatea Cuza Voda, dornice sa ocupe un post in clinica condusa de acesta.

Mai mult, asistentele care doresc sa ia locul celor care se pensioneaza sunt bune amice cu medicul Ioanid. In maternitate se discuta despre spaga care trebuie data pentru a obtine un post de asistent medical, in jur de 3500 Euro, investitie care va fi amortizata in cateva luni de zile, deoarece nici o asistenta nu mai accepta de la paciente o bancnota de 10 lei, ci numai de 50 lei. Zilele trecute, o bolnava care i-a dat unei asistente de la Maternitatea Cuza Voda o atentie de 10 lei a fost umilita pe hol, deoarece asistenta s-a simtit jignita si chiar i-a reprosat bolnavei ca 10 lei este prea putin. In spital nu se admite ca posturile de asistent medical sa fie ocupate de infirmiere care si-au completat studiile si intre timp au absolvit o scoala postliceala. Absolventele care au lucrat ca infirmiere la Maternitatea Cuza Voda au fost nevoite sa dea concurs pentru asistent medical la Spitalul Sf. Spiridon. Medicul Nicolae Ioanid se jura ca habar nu are si nici nu a auzit ceva in legatura cu posturile care vor fi scoase la concurs. „Nu stiu nimic de asa ceva. Eu nu am primit nici un dosar. Nu stiu absolut nimic. Nu stiu despre ce scoruri se discuta”, a declarat seful Clinicii I obstetrica. Pentru a scapa de intrebarile incomode ale reporterilor cotidianului BUNA ZIUA IASI, medicul Ioanid a cerut sprijinul managerului Maternitatii Cuza Voda. Medicul Vicuta Todosiciuc a tinut sa precizeze ca in luna ianuarie 2009, in functie de necesitati, se vor scoate la concurs posturi de asistent medical. „Pana la sfarsitul anului posturile sunt blocate de Ministerul Sanatatii. In functie de ce mai primim de la Autoritatea de Sanatate Publica si de necesitatile care vor fi, este posibil sa scoatem la concurs posturi de asistent medical in luna ianuarie. Daca sunt dosare depuse, asta nu inseamna ca vom organiza acum concurs. De exemplu, angajam asistente doar pe posturile fetelor care sunt in concediu de maternitate”, a declarat dr. Vicuta Todosiciuc, manager la Maternitatea Cuza Voda.

Adauga un comentariu