Actualitate

EXCLUSIV! Un nou director a fost numit la Finantele iesene. Sotia castiga aproape dublu

Publicat: 19 mai 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
EXCLUSIV Un nou director a fost numit la Finantele iesene. Sotia castiga aproape dublu
1
@ Ieri, ANAF a facut o noua numire in cadrul Finantelor iesene @ A fost ocupat postul de director la inspectia Fiscala @ Noul sef are experienta in domeniu, ocupand in mai multe randuri diverse functii de conducere @ „Nu sunt abilitat sa dau declaratii. Trebuie sa vorbesc cu domnul director general. Va multumesc”, a declarat noul sef din cadrul DGRFP @ Sotia directorului este angajata la ANCOM, unde are un salariu aproape dublu

Noi numiri in cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. In cursul diminetii de ieri, sefii Agentiei Nationale a Finantelor Publice (ANAF) au facut o noua numire in cadrul institutiei. Astfel, Mircea Soroceanu a fost numit sef Administratie Adjunct Inspectie Fiscala.

Pana nu demult, postul a fost ocupat de Marian Bosianu. Acesta din urma a fost numit director general. Conform CV-ului, Soroceanu a mai ocupat functii de conducere in cadrul institutiei, de sef Administratie Adjunct la Colectare sau sef serviciu. Pana la numire, Mircea Soroceanu avea calitatea de consilier superior, clasa I, grad 4. Contactat telefonic de catre reporterii BZI, noul director nu a comentat proaspata numire sau planurile de viitor privind activitatea din cadrul DGRFP. „Nu sunt abilitat sa dau declaratii. Trebuie sa vorbesc cu domnul director general. Va multumesc”, a declarat Mircea Soroceanu

Averea noului director

Conform ultimei declaratii de avere, Mircea Soroceanu detine impreuna cu sotia, un teren situat in municipiul Iasi cu o suprafata de 2.394 metri patrati. Mai mult, aceeasi declaratie arata ca directorul din Finante detine o casa cu o suprafata de 195,6 metri patrati. Conduce un Fiat 500 L, fabricat in 2015, dupa ce a vandut un autoturism catre Mia Impex SRL Craiova contra sumei de 22.663 lei. Nu se poate lauda cu depozite sau conturi bancare, dar are datorii la banci in valoare de 77.753 lei, scadente in 2017 si 2011. Soroceanu este si actionar la firma Datatim SA Timisoara, parte a grupului Alcatel Lucent. 
Salarii furmoase, alaturi de sotie

Ultima declaratie de venit arata ca Mircea Soroceanu a incasat de la Finante un salariu anual de 65.669 lei. Mult mai bine castiga sotia, angajata la Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) – Directia Regionala Iasi, avand calitatea de sef la Serviciul Economic Administrativ. Anual, Carolina Daniela a incasat un salariu de 101.187 lei. Astfel, veniturile anuale ale familiei sunt de 166.856 lei, adica peste 37 de mii de euro.

Citeste si : Angajare surpriza la Finante! O avocata sexy controleaza toate achizitiile din institutie – FOTO

Conducerea s-a lasat asteptata

In luna aprilie se implinea mai bine de o luna de cand DGRFP Iasi nu avea un director general. Asta, dupa ce detasarea lui Eugen Ciorici expirase pe data de 17 martie 2017. Ulterior, a fost confirmata numirea lui Marian Bosianu ca sef al Directiei Regionale. Acesta nu este la prima experienta profesionala.

In trecut, in 2015, a mai ocupat aceasta functie. In 2012, Marian Bosianu a ocupat pentru cateva luni si functia de prefect al judetului Iasi. In cadrul DGRFP a ocupat functia de director Inspectie Fiscala. Conform ultimei declaratii de avere, Marian Bosianu a cumparat in 2016 un teren cu o suprafata de 1.295 metri patrati situat in comuna Holboca. Prin donatie, tot in Holboca, apar mai multe suprafete ce totalizeaza aproximativ un hectar, mare parte din acestea fiind inregistrate ca terenuri agricole.

La capitolul cladiri, pe langa vila mentionata, Bosianu mai are in proprietate si un apartament, situat in cartierul Pacurari, cu o suprafata de 78 metri patrati, achizitionat in anul 2000. Detine doua autoturisme Volkswagen, fabricate in 2000 si 20008. Declaratia de avere mai indica si o colectie de tablouri cu o valoare de 3 mii de euro, plus bijuterii evaluate la 6 mii de euro. In 2016, a declarat un venit anual de 61.732 lei, in timp ce sotia, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau, un venit anual de 165.806 lei. 

Adauga un comentariu